Veus de dones visuals per la cultura de l’endemà de la Covid19

maig 20, 2020 4:03 pm

Cultura covid19

Published by Leave your thoughts

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha engegat una campanya per a reflexionar com ha de ser la cultura a Catalunya arran el confinament en temps de pandèmia per la Covid19. Entre elles, es troben les veus de dones visuals.

“La cultura audiovisual modela les nostres idees, expectatives i desitjos vitals”, explica la Marta Nieto, i si fos una conversa, la Núria Campabadal diria que “com més rica, plural i diversa sigui la cultura, més resilient i imaginativa serà davant dels reptes per venir”. 

La Carla Subirana afegiria que “les creadores necessitem espais d’escriptura” i l’Alba Cros conclouria que “necessitem totes les companyes cineastes possibles, aquesta nova crisi ens ha de conduir a un canvi de paradigma”.

Aquestes són algunes de les veus que recull aquesta iniciativa de la “Cultura en 300 paraules”, on es troben els pensaments d’algunes sòcies i amigues de Dones Visuals que fan les seves aportacions a les idees de l’endemà de la Covid19. A continuació, us deixem un recull dels articles publicats:

  • Joana Hurtado, Directora de la Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació. ‘El futur comença ara’

La campanya es va iniciar el passat 21 d’abril i fins al 31 de juliol publiquen diàriament a l’espai web “Cultura en 300 paraules” les reflexions de representants del món de l’associacionisme, les arts escèniques, la música, l’audiovisual, el patrimoni, la llengua i l’edició, les arts visuals, la gestió cultural, el videojoc i les polítiques culturals.

Les converses es poden seguir a les xarxes socials sota l’etiqueta #Culturaen300paraules.

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix