Acció Producció

Les futuristes et convoquen a cocréixer, a fer-ho en comunitat.

SCROLL

CONVOCATÒRIA OBERTA!

ACCIÓPRODUCCIÓ és un programa d’acompanyament i assessorament dirigit a productores emergents per desenvolupar nous projectes i/o noves empreses.

Un espai de co-creixement per ampliar la seva capacitat de lideratge i emprenedoria, alhora que les seves capacitats creatives. Les 6 participants crearan i dissenyaran una dinàmica de suport on compartir i generar nous coneixements i recursos. Un espai on una mentora amb reconeguda experiència les acompanyarà setmanalment en els seus processos individuals i col·lectius. Un espai on adquirir noves eines, de la mà de diferents expertes i experts del sector que compartiran les seves experiències en diferents camps de la indústria. Un espai on crear sinergies entre totes les participants de les altres accions de Dones Visuals.

L’objectiu del programa és impulsar la presència de dones productores a la indústria audiovisual catalana, crear xarxa entre les participants i pensar conjuntament millors pràctiques per a la transformació del sector des de dins.

Claus del programa

✅ Programa becat amb sessions presencials setmanals d’assessorament i formació de maig a juliol, que implica assistència presencials els dimarts i dimecres a la tarda
✅ Dues modalitats: per a projectes de llargmetratge en desenvolupament o per a projectes d’empreses audiovisuals
✅ Programa de master classes presencials de ponents nacionals i internacionals
✅ Acompanyament setmanal amb la mentora, Àngels Masclans
✅ Coproducció internacional, vendes, mercats i laboratoris, fonts de finançament, dret audiovisual, producció per a plataformes, diversitat i sostenibilitat

Qui es pot presentar?

Per poder presentar-te a ACCIÓPRODUCCIÓ has de complir els següents requisits:

 • Tenir un projecte de llargmetratge en desenvolupament o bé un projecte d’empresa audiovisual
 • Les obres audiovisuals elegibles són: llargmetratges cinematogràfics, siguin ficció, documental o experimental. Queden exclosos els projectes d’animació i les sèries en aquesta convocatòria.
  Les candidates han de tenir com a experiència prèvia haver produït com a màxim un llargmetratge (de ficció, documental o experimental) que hagi estat estrenat i qualificat, o com a mínim, un curtmetratge qualificat i estrenat com a productora o productora executiva. 
 • Les sol·licitants només podran presentar un projecte per convocatòria.
 • Es poden presentar projectes que hagin estat presentats en anteriors edicions, sempre que siguin una nova versió amb canvis substancials en el desenvolupament de la proposta. 
 • En el cas de les productores executives, no és necessari que les sol·licitants comptin amb el suport d’una empresa productora encara.
 • La productora ha d’acreditar la cessió de drets sobre l’obra.
 • Per valorar l’historial de la participant serà requisit indispensable que tingui un perfil creat en el directori de Dones Visuals.

Què he de presentar?

Si et vols preparar per presentar-te a ACCIÓPRODUCCIÓ, has de preparar una carta de motivació i un videopitch explicant-nos la teva relació amb el projecte i per què és important per tu dur-lo a terme.

En el cas de presentar un projecte de llargmetratge, has de presentar un PDF amb la informació tècnica del projecte, sinopsis, notes de producció, pressupost, pla de finançament i l’acreditació de cessió de drets sobre l’obra.

En el cas de presentar un projecte d’empresa audiovisual, has de preparar un PDF amb el pla d’empresa per als pròxims tres anys i la definició de la línia editorial de l’empresa.

Recorda que també has de tenir el teu perfil actualitzat al directori.

En les bases oficials de la convocatòria, trobaràs detallats els requisits tècnics i tota la documentació necessària que has de presentar. (bases en castellà aquí)

Com ho he de presentar?

Fins al 28 de març estará actiu aquest formulari on pots enviar-nos tota aquesta informació. Et demanem que, abans d’enviar el formulari, llegeixis atentament les bases de la convocatòria per seguir els requisits tècnics dels documents a presentar.

(Bases en castellà aquí)

Compromís amb la diversitat

Els programes de Dones Visuals volen promoure la diversitat i inclusió de mirades de dones socialment i històricament invisibilitzades. Per això fem una crida a creadores de diverses ètnies i/o races, creadores trans, lesbianes, amb diferents identitats sexuals, origen, edat o poder adquisitu, creadores de diverses religions i creadores amb diversitat/discapacitat funcional i/o intel·lectual. Una crida oberta a totes i a totis. Us esperem!

Totes les seleccionades podran gaudir de les activitats de formació i connexió amb la indústria sense cap cost, gràcies a la tasca de Dones Visuals i al suport i col·laboracions que fan possible el programa.

*Dones Visuals es compromet a portar a terme AccióCurts ja sigui de manera presencial o online, sempre en funció de com evolucioni la situació actual, perquè pogueu gaudir de totes les avantatges del programa.

Amb el finançament de:

 • INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS 
 • ICAA
 • PLAN RECUPERACIÓN + NextGenerationEU
 • AJUNTAMENT DE BARCELONA

Amb la col·laboració de:

 • CENTRE DE CULTURA DE DONES FRANCESCA BONNEMAISON
 • MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES
 • CATALAN FILMS

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Comparteix

Fes-te sòcia de DONES VISUALS

 • Fes-te sòcia perquè la lluita és col·lectiva.
 • Fes-te sòcia per estar en xarxa amb altres dones de l’audiovisual.
 • Fes-te sòcia perquè sense igualtat no hi haurà un cinema de qualitat.
 • Fes-te sòcia perquè #ElCineEnsNecessita
Per formar part del Directori no cal ser sòcia. Per canviar les coses, sí.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL