Acció De Cap

Facilitar l’accés a les últimes tecnologies i fluxos de treball a les caps d’equip

SCROLL

Acció de Cap és un programa de formació i creació de sinergies entre professionals, en col·laboració amb reconegudes empreses del sector. El programa està adreçat principalment a les caps d’equip en càrrecs de difícil accés: directores de fotografia, muntadores, tècniques de so, compositores de bandes sonores i efectes especials. Puntualment i en funció de les característiques d’algunes formacions podran adreçar-se també a altres perfils professionals.

Són formacions que sorgeixen, d’una banda, de les propostes de grups de treball formats per tècniques en actiu, que han identificat les necessitats de formació especialitzada en cada una de les disciplines. I d’altra banda, de les propostes de les empreses proveïdores de material i serveis de l’àmbit audiovisual respecte a les últimes novetats en equips d’imatge, so i il·luminació, processos de postproducció, workflows, fluxos de treball, etc.

 

Sessions

 • SESSIÓ 1 – INSCRIPCIONS TANCADES

12 de maig | Sessió presencial

VFX: des del guió a la postproducció impartida per GLORIA BERNABEU i ANNA ARAGONÉS AMB ANTAVIANA FILMS. 

Adreçada a VFX artists i composers, supervisores de postproducció, supervisores de VFX, directores de fotografia, caps de departaments d’art o maquillatge. Productores i caps de producció.

16 de maig | Sessió presencial

El departament de càmera en el rodatge impartida per DEIRDRE CANLE AMB ACLAM PHOTO.

Adreçada a foquistes, 1r ajudant de càmera, 2n ajudant de càmera i equips de càmera. 

 • SESSIÓ 3 – INSCRIPCIONS TANCADES

19 de maig | Sessió presencial

VFX editor/coordinator: figura necessària en la postproducció impartida per CRISTINA GARMÓN d’ANTAVIANA FILMS. 

Adreçada a muntadores i ajudants de muntatge, coordinadores de postproducció, supervisores de postproducció. Productores i caps de producció.

 • SESSIÓ 4 – INSCRIPCIONS TANCADES

26 de maig | Sessió presencial

El rol de la coordinadora de postproducció impartida per SANDRA FILIPPELLI I MARC DOMINCI d’ANTAVIANA FILMS.

Adreçada a coordinadores i supervisores de postproducció. Productores, caps de producció.

DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR I PROCEDIMENT D’INSCRIPCIÓ

 • Formulari d’inscripció (enllaç)
 • DNI/ NIE
 • Enllaç al perfil del Directori de DONESVISUALS *Enllaç a vídeo de presentació on la sol·licitant expliqui les seves motivacions per a participar en el programa ACCIÓDECAP. Fes-lo personal, parla’ns de tu i de la teva situació actual dins del sector. L’enllaç ha de ser vàlid durant tot el procés de selecció (màxim 3 minuts).

Les sol·licitants han de ser sòcies de DONESVISUALS abans del 5 de maig, majors d’edat, que hagin nascut o s’identifiquin com a dona.

TERMINIS D’INSCRIPCIÓ I COMUNICACIÓ DE SELECCIÓ

La inscripció esta tancada per totes les sessions, menys per la sessió 2.

La comunicació dels projectes seleccionats es farà a través del web www.donesvisuals.cat i d’un correu electrònic a les seleccionades.

No s’acceptarà cap sol·licitud presentada fora del termini establert, així com perfils que no compleixin amb les bases. Documentos y bases también en castellano.

Per a consultes envieu correu electrònic info(at)donesvisuals.cat.

 

OBJECTIUS ACCIÓ DE CAP

El programa té com a objectius principals:

 • Augmentar la presència de les caps d’equip en càrrecs de difícil accés en les produccions audiovisuals catalanes i trencar el biaix de gènere existent.
 • Promoure la formació, reciclatge i accés a equips especialitzats, últimes tecnologies i processos específics a les caps d’equip en càrrecs de difícil accés.
 • Promoure grups de treball que pensin conjuntament en pràctiques que contribueixin a la transformació del nostre audiovisual en un de més just, equilibrat i divers.
 • Promoure espais segurs de comunicació, virtuals i físics, dirigits a crear sinergies de clara orientació tècnica i laboral. 
 • Crear espais de confluència amb les empreses especialitzades del sector, impulsant els vincles de les participants amb la indústria.
 • Facilitar l’accés a processos, tecnologia, software específic subscrivint acords de grans descomptes amb empreses del sector que ajudin a revertir el biaix de gènere que afecta a tota la indústria i especialment a les caps d’equip en càrrecs de difícil accés.

Professionals d’alt nivell

Aquestes són les professionals que faran les formacions d’AccióDeCap primavera:

DEIRDRE CANLE

Experimentada en el departament de càmera, encara que en els seus inicis va començar treballant com a elèctrica, ha anat professionalitzant-se des de l’any 2004 en els diferents llocs de càmera. Actualment, treballa com a 1a ajudant en projectes de diversa índole; tant en publicitat com en ficció i documental. Paral·lelament, la seva carrera professional s’enfoca en la direcció de fotografia, pel que també figura en aquest rol en nombroses ocasions. Formada principalment en l’EISV de Vigo i en l’ESCAC de Terrassa. 

GLORIA BERNABEU

Va estudiar cinema i audiovisuals a L’ESCAC i encara que es va graduar amb l’especialitat de muntatge de seguida es va introduir en el món dels efectes visuals, primer com a coordinadora i a posteriori com a operadora de Cineon, un dels primers ordinadors de composició digital per cinema de KODAK. 

Durant 15 anys ha estat treballant com a compositora de VFX amb Nuke, tant a Barcelona com a l’estranger en més de 40 títols i en pel·lícules de renom com Darknes, The machinist, Piratas del caribe, Harry Potter, Capitan America, Furia de titanes, The Bourne legacy, Rush.

Actualment, compagina la feina de composició i supervisió a Antaviana Films. Encarregant-se de la supervisió dels VFX tant en el rodatge com en postproducció.

ANNA ARAGONES 

Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, la seva inquietud pel dibuix i la pintura la porta a endinsar-se al món dels VFX. En la seva carrera professional ha dissenyat diverses capçaleres, les més recents són per la pel·lícula El ventre del mar i la sèrie Cucut (properament a televisió). Especialitzada amb mattepainting ha creat escenaris per a La vampira de Barcelona, Incerta glòria, Nadie quiere la noche, Born a King, la sèrie El día de mañana. Amb el seu perfil polivalent combina la seva feina com a compositora i grafisme supervisant alguns projectes. Diverses nominacions i premis Gaudí.

CRISTINA GARMÓN 

Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra on va descobrir el seu interès pel muntatge. Va començar com ajudant de muntatge i ara amb més de 16 anys en el món professional ha combinat la part tècnica amb la gestió d’equips i clients que la porta a fer-se coordinadora de postproducció primer i de VFX després. Amb un perfil polivalent i un ampli coneixement tècnic ha treballat en projectes de televisió i cinema, com Las niñas de Pilar Palomero, La hija de un ladrón de Belén Funes, Rastres de Sàndal de Maria Ripoll, Espejo-Espejo de Marc Crehuet, El Practicante de Carles Torras, Dos de Mar Targarona i sèrie Los herederos de la tierra de Jordi Frades. 

SANDRA FILIPPELLI

Coordinadora de postproducció i VFX amb més de 15 anys d’experiència en projectes  llargmetratges, TV-movies, sèries i publicitat. Nascuda a Buenos Aires, Argentina, es va traslladar a Barcelona a finals del 2005. Des d’aleshores es va introduir en el sector de la postproducció audiovisual com a coordinadora. El 2015 es va unir al projecte d’Antaviana Films com a cap de postproducció on ha coordinat projectes per a plataformes com Netflix i Movistar. Ha treballat en més de 80 projectes entre els quals Tadeo Jones 3D, The bookshop, Elisa y Marcela, Merlí Sapere Aude, El ventre del mar. 

MARC DOMINICI

Va sortir de la Universitat Autònoma de Barcelona amb els estudis de Comunicació Audiovisual i vocació de muntador, els seus primers passos en el sector de audiovisual van ser com ajudant de muntatge en nombrosos llargmetratges de ficció i documental, tant per a televisió com per cinema. Sempre atent a les novetats tecnològiques que envolten els processos de postproducció, junt amb el seu coneixement tècnic i criteri artístic, desenvolupa el càrrec de Supervisor de Postproducció des de l’inici d’Antaviana, on ha participat en produccions nacionals i internacionals com Costa Brava Lebanon amb guió de Mounia Akl i Clara Roquet, El Practicante, Elisa y Marcela, Las Niñas, entre moltes d’altres. 

Compromís amb la diversitat

Els programes de Dones Visuals volen promoure la diversitat i inclusió de mirades de dones socialment i històricament invisibilitzades. Per això fem una crida a creadores de diverses ètnies i/o races, creadores trans, lesbianes, amb diferents identitats sexuals, origen, edat o poder adquisitu, creadores de diverses religions i creadores amb diversitat/discapacitat funcional i/o intel·lectual. Una crida oberta a totes i a totis. Us esperem!

Totes les seleccionades podran gaudir de les activitats de formació i connexió amb la indústria sense cap cost, gràcies a la tasca de Dones Visuals i al suport i col·laboracions que fan possible el programa.

*Dones Visuals es compromet a portar a terme AccióDeCap ja sigui de manera presencial o online, sempre en funció de com evolucioni la situació actual, perquè pogueu gaudir de totes les avantatges del programa.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Comparteix

Fes-te sòcia de DONES VISUALS

 • Fes-te sòcia perquè la lluita és col·lectiva.
 • Fes-te sòcia per estar en xarxa amb altres dones de l’audiovisual.
 • Fes-te sòcia perquè sense igualtat no hi haurà un cinema de qualitat.
 • Fes-te sòcia perquè #ElCineEnsNecessita
Per formar part del Directori no cal ser sòcia. Per canviar les coses, sí.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
Dona suport econòmic al projecte de Dones Visuals
CREAR PERFIL
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millor la teva experiència de navegació i poder oferir-te continguts interessants. Ara la Llei obliga a comunicar-te que al continuar navegant pel nostre lloc web, el que t’agraïm enormement, entenem que acceptes la nostra política de cookies.
ACEPTAR
Aviso de cookies