Acció De Cap

Facilitar l’accés a les últimes tecnologies i fluxos de treball a les caps d’equip

SCROLL

Acció de Cap és un programa exclusiu per sòcies de DonesVisuals de formació i creació de sinergies entre professionals, en col·laboració amb reconegudes empreses del sector. El programa està adreçat principalment a les caps d’equip en càrrecs de difícil accés: directores de fotografia, muntadores, tècniques de so, compositores de bandes sonores i efectes especials. Puntualment i en funció de les característiques d’algunes formacions podran adreçar-se també a altres perfils professionals.

Són formacions que sorgeixen, d’una banda, de les propostes de grups de treball formats per tècniques en actiu, que han identificat les necessitats de formació especialitzada en cada una de les disciplines. I d’altra banda, de les propostes de les empreses proveïdores de material i serveis de l’àmbit audiovisual respecte a les últimes novetats en equips d’imatge, so i il·luminació, processos de postproducció, workflows, fluxos de treball, etc.

Tutores i empreses

Alejandro Matus. Expert en fluxos de treball de cinema digital, és supervisor de postproducció, dissenyador de fluxos de treball i serveis de DI (Digital Intermediate) a les empreses Moonlight Cinema i DITWORLD porta treballant per empreses com Netflix, Fox, HBO, Tèlson, Cinecolor i CineLAB en projectes com La Casa de Papel, Sky Rojo, Merli, Foodie Love, El Practicante, Nieva en Benidorm i moltes més. Ha impartit cursos en ESCAC, ECIB, Ciudad de la Luz, ECIB, Instituto del Cine de Madrid i nombroses presentacions en les principals fires del món NAB (Las Vegas) i IBC (Amsterdam).

Indira Martín. Graduada en Comunicació Audiovisual, amb més de 10 anys d’experiència en postproducció. Va començar treballant com a ajudant de muntatge i ajudant de producció en rodatges per a després desenvolupar-se com a coordinadora de postproducció. En els últims anys ha treballat en tot tipus de projectes, on ha exercit la labor de producció de postproducció d’acord amb les necessitats que cadascun. Actualment és coordinadora de postproducció en Moonlight portant el pes del departament en projectes com a Centaure (Daniel Calparsoro), La Maternal (Pilar Palomero) o Carta a la meva mare per al meu fill (Carla Simón).

Robert Cilleros. Apassionat de l’audiovisual i la tecnologia va cursar els seus estudis de Realització d’audiovisuals i espectacles a Barcelona el 2008. Com a estudiant en pràctiques va treballar en els estudis de TVE a Sant Cugat. Més tard va formar part del departament de Postproducció de AMC Networks a la delegació de Barcelona. Finalment, el 2013 va començar a treballar a Cymatic com a tècnic de vídeo, editor i realitzador en esdeveniments en directe. Durant la pandèmia de la COVID-19 Cymatic va replantejar el seu model de negoci i com a director tècnic en cap va apostar per la virtualització de les produccions i esdeveniments tal com els teníem concebuts.

Paula Berrocal. Té 22 anys i està impulsant la seva carrera professional en el món de l’audiovisual. Titulada en disseny gràfic i industrial, va començar en el món laboral i professional en l’àmbit del disseny a una agència de comunicació i més tard va començar el seu contacte amb Cymatic en el món dels esdeveniments, creant contingut de vídeo per a pantalles LED. Actualment, forma ja part de la plantilla de Cymatic i ha ampliat el seu coneixement enfocant la seva trajectòria cap al disseny d’escenaris virtuals 360° i 3D, aprenent com a tècnica audiovisual i creativa d’esdeveniments.

MTK Space 

MTK Space és un espai de treball audiovisual i cultural cooperatiu que neix impulsat per tres socis emprenedors i que s’estableix a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. És una cooperativa que ofereix serveis de producció audiovisual i serveis de streamings, a més de lloguer de platós per a cinema o rodatges en un espai de 750m2, per a produccions locals i nacionals.

Un dels seus objectius, és el plantejament d’una nova perspectiva en el sector audiovisual, posant la vida i la seva sostenibilitat en el centre, i l’activació econòmica i la prosperitat del sector audiovisual a Sant Feliu de Llobregat, actuant com a altaveu de tots els beneficis i facilitats que implica rodar la teva producció audiovisual en aquesta ciutat i fomentant la xarxa de tècniques audiovisuals locals. Posem el focus en un creixement orgànic i sostenible, el qual tingui un retorn cap a la comunitat, incloent en totes les nostres accions els valors de la economia social i solidària.

Fomentem el comerç de proximitat i just, posant l’accent en els valors implícits de l’economia social i sostenible, i que les actuacions, les accions i les dinàmiques de la nostra activitat incorporin l’activisme a la ciutat, el suport mutu, una major corresponsabilitat en les cures i els valors essencials com l’antiracisme i la igualtat de gènere de manera transversal a tot el projecte de MTK Space.

Cymatic

Cymatic es va iniciar com una empresa familiar dedicada tant a la recerca tècnica com al disseny estètic de productes audiovisuals esdevenint una pròpia marca. El desenvolupament tecnològic dels seus equips al costat de la innovació i recerca constants van fer emergir una nova activitat empresarial: el rènting o lloguer d’equips audiovisuals en fires, congressos i tot tipus d’esdeveniments. Avui dia Cymatic continua creixent, ampliant els seus serveis amb la inclusió de l’assessoria i el disseny en l’àmbit audiovisual.

Un dels grans motors de Cymatic continua sent la innovació tecnològica i gràfica, incorporant noves tecnologies per a oferir un servei exclusiu als clients. Incorporant l’emprenedoria jove dins del sector, volent ser referent en l’àmbit nacional i internacional de l’associacionisme creant projectes conjunts amb empreses de la mateixa indústria.

Compromís amb la diversitat

Els programes de Dones Visuals volen promoure la diversitat i inclusió de mirades de dones socialment i històricament invisibilitzades. Per això fem una crida a creadores de diverses ètnies i/o races, creadores trans, lesbianes, amb diferents identitats sexuals, origen, edat o poder adquisitu, creadores de diverses religions i creadores amb diversitat/discapacitat funcional i/o intel·lectual. Una crida oberta a totes i a totis. Us esperem!

Totes les seleccionades podran gaudir de les activitats de formació i connexió amb la indústria sense cap cost, gràcies a la tasca de Dones Visuals i al suport i col·laboracions que fan possible el programa.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Comparteix

Fes-te sòcia de DONES VISUALS

  • Fes-te sòcia perquè la lluita és col·lectiva.
  • Fes-te sòcia per estar en xarxa amb altres dones de l’audiovisual.
  • Fes-te sòcia perquè sense igualtat no hi haurà un cinema de qualitat.
  • Fes-te sòcia perquè #ElCineEnsNecessita
Per formar part del Directori no cal ser sòcia. Per canviar les coses, sí.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL