Imatge del perfil de Alba Cros Pellisé

Alba Cros Pellisé

Directora | Directora de fotografia

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

(Puigverd de Lleida) és una de los co-directores de la pel·lícula documental Alteritats/Otredades (2023), codirigida amb la Nora Haddad, sobre identitats lesbianes a Catalunya, produïda per Amor & Lujo i estrenada a la secció oficial documentals del Festival de Màlaga i a Un impulso Colectivo al DA.

Es va establir com a directora després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona co-dirigint la pel·lícula Les amigues de l’Àgata (2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. Un film que es va estrenar amb èxit a les sales de cinema fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Com a directora ha dirigit una peça per a «Simfonies de ciutat» (CCCB i Dones Visuals) titulada Anhel de llum (2023), el documental Resiliència (2020) pels Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA i produït per Allegra Films, el curt documental De rerum natura – De la naturalesa de les coses (2021) sobre el pintor Francesc Punsola i produït per la UPF.

És la directora de fotografia la pel·lícula La amiga de mi amiga (2022) de la Zaida Carmona, del curtmetratge Demà ho deixem (2022) del David Moragas i l’ajudant de direcció de Els dies que vindran (2019) de Carlos Marquès-Marcet.

Col·labora amb A Bao A Qu des del 2013 i forma part de l’equip de Cinema en Curs des del 2015-2016. També forma part de la junta directiva la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català.

Actualment, està treballant en el curtmetratge de ficció Si em moro demà produït per Edna Cinema.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL