Imatge del perfil de Alba Cros Pellisé

Alba Cros Pellisé

Directora | Directora de fotografia

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

(Puigverd de Lleida) es va establir com a directora després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona co-dirigint la pel·lícula Les amigues de l’Àgata (2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. Un film que es va estrenar amb èxit a les sales de cinema fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Com a directora ha dirigit el documental Resiliència (2020) pels Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA i produït per Allegra Films, el curt documental De rerum natura – De la naturalesa de les coses (2021) sobre el pintor Francesc Punsola i produït per la UPF.

És la directora de fotografia la pel·lícula La amiga de mi amiga (2022) de la Zaida Carmona, del curtmetratge Demà ho deixem (2022) del David Moragues i l’ajudant de direcció de Els dies que vindran (2019) de Carlos Marquès-Marcet.

Col·labora amb A Bao A Qu des del 2013 i forma part de l’equip de Cinema en Curs des del 2015-2016. També forma part de la junta directiva de Dones Visuals i és vocal de la nova junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català.

Actualment, està treballant en la pel·lícula documental Alteritats/Otredades (en post-producció) co-dirigida amb la Nora Haddad, sobre identitas lesbianes i produït per Amor & Lujo, i el curtmetratge de ficció Si em moro demà produït per Edna Cinema.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL