Imatge del perfil de Laura Casaponsa

Laura Casaponsa

Compositora | Docència

DESCRIPCIÓ

Comença els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Manresa amb la pianista Glòria Massegú on participa en masterclasses a càrrec de pianistes com Ramon Coll, Albert Atenelle i Maria Jesús Crespo entre altres.  Als 18 anys es trasllada a Barcelona per estudiar la Llicenciatura de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i el 2001 és becada per la Universidad del Cine (FUC) de Buenos Aires per profunditzar en estudis de  direcció cinematogràfica, guió i direcció d’actors. Aquell mateix any també és admesa a la Escuela de Música Popular de Avellaneda on estudia folklore argentí i interpretació de tango.

Durant més de deu anys alterna l’activitat cinematogràfica amb la musical -com a intèrpret i professora- i començant a compondre música per a documentals, curtmetratges i teatre.  Amb el seu creixent interès per la composició decideix estudiar contrapunt, anàlisi i orquestració amb el compositor Jordi Vilaginés fins que entra a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudia amb Bernat Vivancos, Mauricio Sotelo, Albert Guinovart i Arnau Bataller.

Interessada tant en la música instrumental com en la electroacústica participa en diferents seminaris de compositors com Salvatore Sciarrino, Miguel Gálvez-Taroncher, José María Sánchez-Verdú, Mauro Lanza, Pedro Alcalde, Beatriz Ferreyra, Raphaël Cendo, Clara Maïda i Ondrej Adamek entre altres.

Ha compost música per a cineastes com Joaquim Jordà, José Luís Guerín, Isaki Lacuesta, Miguel López Beraza, Carolina Sourdis, Mauro Colombo i Patrícia Franquesa. Actualment alterna la composició per a cinema amb projectes compositius propis.

Des de 2017 dirigeix, juntament amb la pianista Lluïsa Espigolé i la pianista i artista plàstica Cristina Zafra, l’Escola de Música ÀRTIC de Barcelona.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL