CONVOCATÒRIA TANCADA
Programa d’acompanyament i assessorament per directores i guionistes amb un projecte de llargmetratge de ficció i/o documental en desenvolupament.
ACCIÓVIVER és un programa amb una durada de sis mesos, en què les participants compten amb l’assessorament individual de professionals reconegudes en l’àmbit de l’anàlisi i l’escriptura de guió. A més, és un programa vivencial, ja que compta amb dos retirs, que es desenvolupen en un entorn natural amb l’objectiu de fomentar la creativitat i crear comunitat entre les participants; assessories sobre perspectiva de gènere i diversitat en els continguts audiovisuals; una sessió d’assessorament jurídic, dos tallers de pitch sobre com presentar públicament el projecte, i una jornada de pitching i one-to-one amb professionals de la indústria per tal de donar a conèixer el projecte i cercar els suports necessaris per dur-lo a terme.

Claus del programa
✅ Acompanyament individualitzat durant un any amb les tutores
✅ Dos retirs per treballar el guió del projecte
✅ Jornada sobre perspectiva de gènere i diversitat
✅ Taller de pitch: com presentar públicament el projecte
✅ Trobada amb professionals de la indústria i presentació dels projectes en el pitch d’#AccióDonesVisuals
Què he de presentar?
La documentació a la convocatòria podrà entregar-se en català o castellà.
En el cas de llargmetratges de ficció cal presentar els següents materials:
- MEMÒRIA: Un sol arxiu PDF que ha de contenir el títol i autora, l’storyline (màxim 40 paraules), sinopsi (màxim 800 paraules), una declaració d’intencions que ha d’incloure una breu explicació sobre l’origen del projecte, motivacions, proposta visual i referents (màxim 1.600 paraules), un enllaç a un vídeo pitch de com a màxim 3 minuts on la sol·licitant presenti el projecte. Fes-lo personal, parla’ns de tu i de la teva relació amb el projecte que presentes i perquè és important per tu portar-lo a terme. No cal que ens expliquis el que ja hagis reflectit en la resta de la presentació. També necessitarem que posis un enllaç al perfil del Directori de DONESVISUALS de la sol·licitant. La trajectòria de la sol·licitant es valorarà a través d’aquest mitjà, i pots afegir al document enllaç a obres prèvies (si s’escau). També hi hauràs d’incorporar una carta on la sol·licitant expliqui les seves motivacions per a participar en el programa ACCIÓVIVER. (màxim 400 paraules). En cas que el projecte s’hagi presentat en edicions anteriors, s’haurà d’indicar breument quins són els canvis en la nova proposta (màxim 200 paraules).
- TRACTAMENT(o guió si s’escau). Un sol arxiu PDF que ha de contenir el tractament (mínim 5.000 paraules) o guió.
- ESCENES. Un sol arxiu PDF que ha de contenir dues escenes dialogades.
- També haurás de preparar una fotocòpia del DNI, una fotografia i l’acreditació d’obra prèvia, en un PDF que ha de contenir un dels següents documents:
-
- Certificat de qualificació de l’obra prèvia
- Prova d’estrena de l’obra prèvia
- Participació en altres programes d’assessorament del projecte que es presenta.
- Concessió d’ajut o subvenció sigui públic o privat del projecte que es presenta.
En el cas de llargmetratges documentals cal presentar:
- MEMÒRIA: Un sol arxiu PDF que ha de contenir el títol i autora, l’storyline (màxim 40 paraules), sinopsi (màxim 800 paraules), estat de la investigació (màxim 1.200 paraules), perfil complet de personatges (màxim 200 paraules per personatge), enllaços a material rodat en el cas que n’hi hagi, una declaració d’intencions que ha d’incloure una breu explicació sobre l’origen del projecte, motivacions, proposta visual i referents (màxim 1.600 paraules), un enllaç a un vídeo pitch de com a màxim 3 minuts on la sol·licitant presenti el projecte. Fes-lo personal, parla’ns de tu i de la teva relació amb el projecte que presentes i perquè és important per tu portar-lo a terme. No cal que ens expliquis el que ja hagis reflectit en la resta de la presentació. També necessitarem que posis un enllaç al perfil del Directori de DONESVISUALS de la sol·licitant. La trajectòria de la sol·licitant es valorarà a través d’aquest mitjà, i pots afegir al document enllaç a obres prèvies (si s’escau). També hi hauràs d’incorporar una carta on la sol·licitant expliqui les seves motivacions per a participar en el programa ACCIÓVIVER. (màxim 400 paraules). En cas que el projecte s’hagi presentat en edicions anteriors, s’haurà d’indicar breument quins són els canvis en la nova proposta (màxim 200 paraules).
- TRACTAMENT(o guió si s’escau). Un sol arxiu PDF que ha de contenir el tractament (mínim 5.000 paraules) o guió.
- També haurás de preparar una fotocòpia del DNI, una fotografia i l’acreditació d’obra prèvia, en un PDF que ha de contenir un dels següents documents:
-
- Certificat de qualificació de l’obra prèvia
- Prova d’estrena de l’obra prèvia
- Participació en altres programes d’assessorament del projecte que es presenta.
- Concessió d’ajut o subvenció sigui públic o privat del projecte que es presenta.
Qui es pot presentar?
Es poden presentar guionistes o directores que hagin escrit el guió o tractament argumental del seu projecte.
- Les sol·licitants han d’acreditar com a mínim una obra audiovisual* estrenada en la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud, o que el projecte presentat hagi participat prèviament en altres programes de desenvolupament de reconegut prestigi, o que el projecte compti amb suports de finançament per part d’institucions públiques i/o privades.
*S’entén per obra audiovisual: curtmetratge, llargmetratge cinematogràfic, llargmetratge o sèrie per a la televisió, sigui ficció, documental o animació.
Calendari del programa
El programa es desenvoluparà entre l’1 de gener i el 31 de juliol de 2024. El calendari definitiu i detallat de sessions es comunicarà a les seleccionades durant el mes d’octubre de 2023.
Calendari orientatiu:
Primer retir col·lectiu. Segona quinzena de gener de 2024.
Segon retir col·lectiu. Segona quinzena de març de 2024.
Presentació pública i trobades one-to-one. Durant les jornades Acció Dones Visuals – Dies d’Indústria. Tercera i quarta setmana de juny de 2024.
Compromís amb la diversitat
DONES VISUALS té entre els seus objectius promoure la participació de professionals de l’audiovisual pertanyents a col·lectius socialment i històricament invisibilitzats, i això es reflecteix en els criteris d’elegibilitat i en l’accessibilitat al programa, com es detalla a les bases.
Totes les seleccionades podran gaudir de les activitats de formació i connexió amb la indústria sense cap cost, gràcies a la tasca de Dones Visuals i al suport i col·laboracions que fan possible el programa.
Amb el finançament de:
- INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS
- ICAA
- PLAN RECUPERACIÓN + NextGenerationEU
- AJUNTAMENT DE BARCELONA – ICUB
- FUNDACIÓ SGAE
Amb la col·laboració de:
- MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES
- CENTRE DE CULTURA DE DONES FRANCESCA BONNEMAISON