Descobriu els cinc projectes de la passada edició d’Acció Viver 2019

juliol 14, 2020 6:19 pm

Projectes Acció Viver 2019

Published by Leave your thoughts

Conclou la darrera fase d’acompanyament i assessorament de la segona edició d’Acció Viver 2019, programa orientat a potenciar una major presència de guionistes i directores a l’audiovisual, amb la presentació dels cinc projectes que han estat acompanyats durant set mesos per les cineastes i productores, Laia Manresa, Marta Grau, Ana Sanz-Magallón, Laura Rubirola i Marta Selva.

Acció Viver és un programa únic al territori català dirigit a guionistes i directores amb un projecte de llargmetratge de ficció o documental en desenvolupament i que tinguin com a mínim una obra audiovisual estrenada. El programa forma part del Pla d’Acció de DONESVISUALS, i té per objectiu impulsar una major presència de dones en l’audiovisual.

L’objectiu d’Acció Viver és promoure òperes primes i afavorir la consolidació de les trajectòries professionals de les cineastes, així com trencar amb les desigualtats històriques de l’audiovisual i contribuir a augmentar la qualitat del cinema català i així aportar més riquesa i diversitat.

En l’edició 2019, es van presentar 39 projectes dels quals 5 projectes van ser escollits. Projectes de cineastes que busquen analitzar, pensar i proposar diversitat de mirades en el nostre mitjà audiovisual.

Durant set mesos, i a través de dos retirs col·lectius i assessories individuals, les participants d’Acció Viver 2019 Silvia Subirós, Florencia Aliberti, Elena Molina, Marta Romero, Mercedes González i Celia Galán han treballat de la mà d’expertes fent créixer els seus guions que ja estan a punt per iniciar aliances de producció. 

Durant els retirs de guió a la Fundació la Plana, han treballat l’anàlisi dels seus guions en profunditat en un entorn natural i amb tècniques com la meditació i walking and talking per potenciar la creativitat, sempre acompanyades de les professionals:

Laia Manresa, guionista i directora de pel·lícules documentals com “Morir de dia” (2010), professora del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona; Marta Grau, doctora en comunicació social, professora de guió i  directora argumental de la sèrie de TV3 “Les de l’hoquei”; i Ana Sanz Magallón,  story editor de llargmetratges comBajo las Estrellas”, de Félix Viscarret Goya 2008 a millor guió adaptat i coordinadora de guions amb més de vint anys d’experiència.

La productora Laura Rubirola, co-fundadora de l’escola de guió “Showrunners Barcelona” i de la productora Malmo Pictures, ha estat l’encarregada de coordinar el programa i assessorar les cineastes en les sessions de producció. 

També han rebut l’assessorament en perspectiva de gènere de Marta Selva, crítica, docent i codirectora de la Mostra Internacional de Films de Dones.

Malgrat que la situació de pandèmia provocada per la Covid-19 ha fet que els seus projectes no es poguessin presentar a la indústria al Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona D’A 2020 tal com estava previst, les cineastes han continuat treballant en la presentació pública dels seus projectes i en l’elaboració dels dossiers de producció. 

Us convidem a conèixer-les a elles i als seus projectes, entre els quals trobareu, ficció i documental; comèdia negra, ciència-ficció, històries personals i relats universals:

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix