‘Jodido mundo’ de Mercedes González

juliol 14, 2020 4:16 pm

Jodido_mundo_Mercedes_Gonzalez

Published by Leave your thoughts

Projecte seleccionat a l’edició AccióViver2019

““Vull crear una de les primeres comèdies negres amb mirada femenina i perspectiva de gènere”.

Mercedes González

Carla és una dona de trenta anys farta de ser l’eterna becària que viu amb la seva mare, una despulla mimetitzada amb el sofà. Quan és rebutjada per al lloc d’ajudant del cap i després de desaparèixer el seu amic Fernán, descobreix que la seva mare és una autèntica Psychokiller i que té més en comú amb ella del que mai hauria imaginat. 

Qui és la Mercedes González?

Mercedes González

Mercedes González és una guionista i directora de cinema. El seu primer curtmetratge, rodat a la fi del segon any de cinema, va ser Uróboros, un thriller construït a partir de les paradoxes espai temporals de Zenó d’Elea. Va ser finalista a l’In-Edit 2018 amb el curtmetratge Dream it and do it, un documental que narra el viatge, dels carrers a l’escenari, del cantant i músic Ramón Mirabet. En 2019 va rodar Cupido un curtmetratge sobre l’amor, finalista al Subtravelling 2019. Actualment continua escrivint i rodant curtmetratges com Matarlas callando que està a la recerca de finançament. També ha escrit i dirigirà l’obra de micro-teatre Ni un pelo de choni.

Ha fet el salt al llargmetratge amb Jodido Mundo una comèdia negra que ha estat seleccionada per a participar en Acció Viver 2019 i que actualment està a la cerca de productora.

Com ha estat el teu ACCIÓVIVER?

Noves formes de treball

“El que m’ha resultat més significatiu és la nova forma de treball proposada.  En els dos retirs a penes hem escrit dues línies i així i tot, és la vegada que més he fluït en l’escriptura quan he arribat a casa. Ha estat excitant afrontar una creació des del subconscient i no tant des d’allò racional. He descobert una fórmula que repetiré en futurs projectes.”

Les peces van encaixant…

“En el cas de ‘Jodido Mundo’, partia d’una primera versió que no acabava de funcionar i, després d’Acció Viver, he aconseguit una versió en la qual tots els elements encaixen, el gènere de comèdia negra funciona i he aprofundit en l’escriptura d’aquest guió des d’un punt de vista femení.”

Off working

“A les nits, en el bar, després del dur dia de treball, donen molts moments memorables. També m’agradaria destacar l’energia que es crea entre les companyes, les tutores i amb la Leonor (que sempre ens cuida des de la rereguarda).

Ara bé, aquell txikung de la verticalitat a les 8 del matí, no se m’oblidarà en la vida!”

AccioViver2020

Coneix a totes les participants d’AccióViver 2019 i els seus projectes:

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix