‘Coming of Age’* d’Elena Molina

juliol 14, 2020 3:46 pm

Coming-of-age_elena_molina

Published by Leave your thoughts

*Títol provisional

Projecte seleccionat a l’edició AccióViver2019

“Una pel·lícula coming-of-age en la qual la dansa ens permet endinsar-nos i transitar la transformació física i psicològica d’aquests nens i nenes que viuen estigmatitzats entre dos mons en constant tensió”

Elena Molina

Un cop creuada la tanca de Melilla i a l’espera d’aconseguir la nacionalitat espanyola, un grup de menors no acompanyats ha trobat suport emocional en una companyia de dansa que s’ha transformat en la seva única família. 

Després de mesos de dur treball la companyia és seleccionada per a participar en el programa de televisió Got Talent, on viuran un somni que els allunyarà per uns dies de la seva realitat. Però lluny dels focus les seves vides han de continuar. En complir els 18 anys els nens perden la protecció social, han d’abandonar el centre d’acolliment i la companyia de dansa per a començar de zero, una altra vegada.

Qui és Elena Molina?

elena_molina

Elena Molina és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid. Ha treballat en la productora “Playtime” com a Ajudant de Direcció de Isaki Lacuesta, com a directora de fotografía i coordinadora del Taller de Documental Creatiu de La Bonne amb la directora cubana Belkis Vega i com a professora en diverses escoles de cinema.

Com a directora ha focalitzat el seu treball en drets humans i gènere. Ha dirigit els curtmetratges documentals: The Puppets Cemetery (2014), Quand j’étais petit (2016) i Laatash (2019) seleccionats i guardonats en diferents festivals internacionals. El seu primer llargmetratge documental, Rêve de Mousse (2018) l’ha realitzat en coproducció amb TVC. Actualment es troba en la fase final del seu darrer curtmetratge All I need is a ball, guanyador de dos premis a projecte en la Semana del Corto de la Comunidad de Madrid, i seleccionat en la II edició d’Acció Curts de Dones Visuals.

Com ha estat el teu ACCIÓVIVER?

Un programa a mida, suport mutu

“El suport incondicional de les tutores, de les companyes, i en general de Dones Visuals. Sentir que cada projecte era important, especial i que s’ha dedicat el millor de cadascuna perquè evolucioni i la seva directora se senti segura.”

El procés d’acompanyament

“M’ha ajudat primer, a creure en la pel·lícula, i segon, a baixar-la a un guió complet amb el suport i guia de Laia Manresa. Cada tutoria ha estat com una màster class personalitzada! Sobretot sentir que estava acompanyada en el procés d’escriptura, que moltes vegades és un procés llarg i solitari, m’ha ajudat molt.”

Teixint vincles

“Les converses amb Laia, amb les meves companyes directores, amb les altres tutores. No sols en els moments de tutoria o classe, també menjant, sopant, passejant… Cada segon dels retirs han estat un luxe!

Destacar que m’ha agradat molt que hi hagués projectes de documental i ficció, és molt enriquidor.”

AccioViver2020

Coneix a totes les participants d’AccióViver 2019 i els seus projectes:

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix