Natura, comunitat i acompanyament. Comença la quarta edició d’Acció Viver

febrer 15, 2022 2:58 pm

Published by Leave your thoughts

Com en cada edició, el primer retir d’Acció Viver marca l’inici del programa. Les tutores i les sis participants es troben per primera vegada i comparteixen durant tres dies espais, escriptura i experiències. La solitud que requereix el procés creatiu deixa de ser solitari el que permet que les cineastes connectin amb si mateixes i amb l’audiència que després gaudirà de les seves pel·lícules. La transformació comença amb l’acompanyament. Un espai vulnerable d’es d’on visitar de nou les sis històries i començar, totes juntes, una de nova.

El centre d’Acció Viver està en el procés d’acompanyament a l’escriptura de guió respectuós i de qualitat, alhora que incisiu pel que fa a la necessitat de viatjar a l’origen del procés creatiu, a la font original d’on prové l’acció creadora. Un viatge imprescindible que toca amb les mans l’autenticitat de les històries i fa conscient les creadores de la importància de no abandonar-la en cap moment.  És només a partir d’aquest viatge, de la mà d’un grup de professionals que treballen en sintonia amb la filosofia del programa, que els projectes maduren i brillen, una forma més que encoratjadora de presentar-los en una segona fase a les estructures de producció que han de culminar el trajecte.

Aquest acompanyament s’estructura al voltant de dos retirs per treballar el guió que es realitzen a la Fundació la Plana. Un entorn natural que fomenta la creativitat, on s’sutilitzen tècniques innovadores per activar processos creatius i crea comunitat entre les creadores.

Escriure pot ser un procés molt solitari, ple de dubtes, pors i angoixes. Per contra de la imatge idealitzada que es té dels processos d’escriptura, la realitat sovint comporta moments de pèrdua, desànim i desorientació. Sentir que algú entén la teva història, s’arremanga i t’ajuda a caminar pels laberints creatius és un descans i una companyia que alleuja.

Marta Grau, tutora de ficció a AccióViver

A Acció Viver, sis cineastes en procés d’escriure el guió de les seves pel·lícules i que es troben en diferents moments de les seves carreres cinematogràfiques, poden indagar en el motiu que els empeny a crear, desenvolupar les seves històries, enriquir-se dels processos creatius de les seves companyes, i trobar la forma concreta de portar els seus projectes a la gran pantalla. Aquestes son les sis seleccionades en l’edició d’enguany. Aviat us compartirem més coses sobre elles i sobre els seus projectes.

Si creus que aquest acompanyament és el que ara necessita el teu projecte estigues atenta a la propera convocatòria d’Acció Viver que obrirà el 9 de maig de 2022.

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix