#SOCIESDV · Coneixem el grup de sòcies de Tarragona

març 25, 2023 9:43 am

Published by Leave your thoughts

El grup de sòcies de Tarragona ens expliquen en aquest article la seva experiència i la necessitat de crear una xarxa per a totes aquestes cineastes que treballen fora de les grans àrees metropolitanes. Aquest grup, format per Anna Fonoll, Anna M. Bofarull, Belinda Bonan, Carolina Rivas, Cris Gambin, Margarita Ramon, Maria Corriàs i Monica Cambra, neix amb l’objectiu de crear sinergies i compartir experiencies al territori de Tarragona.


Ser cineasta fora de l’àrea metropolitana

A Catalunya, igual que arreu del món, ser dona i cineasta o dedicar-se a l’audiovisual no és una escomesa fàcil. Ser-ho lluny de les grans àrees metropolitanes, com Barcelona, encara ho fa més complicat. Però no impossible. Amb la voluntat de conèixer-nos, teixir una xarxa i donar-nos suport mutu, va néixer el grup de Dones Visuals de les comarques tarragonines.

Des de l’octubre de 2021 fins a l’actualitat, hem dut a terme diverses trobades amb l’objectiu de crear sinergies, compartir experiències i coneixements, així com d’assistir plegades a diferents esdeveniments del territori, com ara festivals, jornades d’indústria o projeccions. D’aquesta manera, fruit d’aquest procés d’acompanyament, hem convertit el nostre grup en un espai segur i de sororitat. Parlem de cinema, però també de la nostra activitat professional semiperifèrica i d’altres qüestions com la conciliació laboral. Així mateix, totes coincidim en que aquest grup ens ha donat empenta a l’hora de considerar la nostra professió més enllà de les grans ciutats. On també passen coses, on també es poden explicar històries.
Com a membres de Dones Visuals, la nostra voluntat és continuar duent a terme més accions des del Camp de Tarragona, relacionades amb el col·lectiu i amb la indústria en general, malgrat som conscients de les dificultats logístiques que això suposa. De totes maneres, animem a l’associació a pensar en el nostre col·lectiu com un grup més enllà de l’àrea metropolitana.

Actualment, les associades del Camp de Tarragona són directores, guionistes, animadores i investigadores, però ens agradaria poder abraçar moltes més disciplines. Igual que arreu de la geografia catalana, estem convençudes que existeix molt de talent femení a les comarques tarragonines encara per descobrir. Creiem que continuar treballant per a visibilitzar-nos, podria convertir les nostres trobades en accions futures més concretes i contribuir en ampliar en diversitats les mirades del nostre cinema.

Grup de sòcies de Tarragona

Ets sòcia de Dones Visuals?

Pots demanar informació sobre els grups de sòcies i unir-te als que més t’interessin contactant amb nosaltres a socies@donesvisuals.cat .

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix