Acció Dones Visuals – Dies d’indústria 2022

juliol 4, 2022 7:49 pm

Published by Leave your thoughts

La segona edició d’Acció Dones Visuals ens ha portat aliances, debat i reflexió. Gràcies a les dues sessions de pitching que han estat un èxit amb la indústria i ens han permès intercanviar i presentar els projectes sorgits d’AccióCurts i AccióViver davant de les productores participants. Així com als conversatoris que ens han permès reflexionar plegades sobre l’audiovisual que volem.

En la primera jornada, que vam inaugurar amb el conversatori per un audiovisual lliure de violències, vam cercar els punts clau per un audiovisual més segur en tots els seus espais. En aquest conversatori, moderat per Carme Puche Moré, cineasta i vicepresidenta de Dones Visuals, van participar Sonia Herrera, investigadora especialitzada en l’erradicació de les violències masclistes, Lola Clavo, cineasta i l’única coordinadora d’intimitat que actualment està treballant a Barcelona, i Yolanda Sey, actriu i cantant, fundadora del col·lectiu d’actors, actrius i creadores de la diàspora africana Tinta Negra. Podeu llegir un resum de la jornada aquí.

En la segona jornada dels Dies d’Indústria vam poder conèixer els 13 projectes participants d’#AccióCurts que es van presentar en format pitch davant de les productores i assistents, amb l’objectiu de crear connexions que permetin als projectes trobar les productores o distribuïdores necessàries per continuar avançant amb els seus projectes.

La jornada va continuar amb el conversatori “Com navegar en un context de poder patriarcal?”, moderat per Anna Petrus, amb Martu Pericas, activista cultural, Maria Zafra, directora de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, i Deborah Ekoka, gestora cultural. Una sessió on ens preguntàvem fins a quin punt les estructures de poder patriarcal estructuren la nostra existència. Podeu llegir un resum del conversatori aquí.

En la darrera jornada de pitchings, vam conèixer els projectes de la darrera edició d’#AccióViver. Projectes de llargmetratge que han treballat en el seu desenvolupament durant tot l’any i que responen a una cerca de diversitat, que aborden diferents aproximacions temàtiques i formals a la producció audiovisual i, sobretot, mirades feministes que busquen transformar els imaginaris hegemònics.

Dins d’aquestes jornades també hi ha hagut lloc per a la celebració i el retrobament. Per un costat, amb la trobada de sòcies, on ens vam poder conèixer i on vam poder compartir les nostres inquietuds, així com en la festa de cloenda, on vam celebrar els èxits d’aquest darrer any i vam conèixer també els dos projectes guanyadors dels premis d’#AccióCurts, “I’m in love with my testo” de Juno Álvarez, amb el Premi Acció Curts, i “En arribar la tempesta” de Denise Duncan, amb el Premi Aluzine.

Aquesta edició d’#AccióDonesVisuals comptarà amb unes conclusions, fruit de les reflexions treballades durant els conversatoris, que es presentaran a la tardor. Fins aleshores, moltes gràcies a totes les persones implicades en aquestes jornades per compartir aquest espai de trobada i reflexió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix