Tens un projecte de llarg o sèrie de terror?

setembre 30, 2021 12:04 pm

Published by Leave your thoughts

Un any més el Festival de cinema de terror de Molins de Rei i Dones Visuals seguim treballant plegades per transformar la situació de desigualtat vers la participació i representació d’obres creades per dones en el gènere de terror.

Una col·laboració que vam iniciar l’any 2019 amb “Jodido Mundo” de Mercedes González, un dels projectes seleccionats a #AccióViver, i que l’any passat es va reforçar amb la participació de la Mayra Teixidó i el seu curtmetratge “Ritual”. Un vincle que permetrà a les participants d’#AccióCurts amb un curt de terror, participar en les jornades professionals i presentar el projecte en el marc del festival.

Si observem les dades del 2020, en el cas concret de Terror Molins, estem parlant de només un 10% de les inscripcions no masculines. Encara que es pot observar una evolució amb una clara tendència a l’alça –la qual s’està multiplicant darrerament–, encara resta un llarg camí per recórrer cap a l’equitat.

Silvia García Palacios, comissió de programació de curtmetratges del Festival de Terror de Molins de Rei.

La paritat en el cinema de terror és una assignatura pendent. Qualsevol cinèfil mitjà pot donar molts exemples de directors de referència en aquest camp, però tindria seriosos problemes per fer el mateix si de directores es tractés. Al món del curtmetratge, la presència femenina darrere les càmeres segueix sent minoritària a ulls festivalers.

Aquest any hem volgut reforçar el vincle amb el festival, portant la nostra col·laboració un pas és enllà. En aquesta nova edició el Festival de cine de Terror Molins seleccionarà un projecte elaborat per Sòcies de Dones Visuals per participar en les Jornades Professionals 2021. Aquest espai està plantejat com a lloc de trobada entre cineastes emergents de gènere de terror i fantàstic, i la indústria del cinema. El seu propòsit és donar suport a noves temàtiques i punts devista, i oferir un espai propici per a la creació en xarxa, l’intercanvi i la millora de coneixements, i la maduració i enfortiment de projectes.

Aquest projecte ha de ser un llargmetratge i ha d’encaixar en les bases generals que trobareu aquí. Teniu temps d’enviar les vostres sol·licituds fins al 10 d’octubre. Fes-te sòcia!

S’ha de trencar amb la idea preconcebuda que el gènere de terror és un territori eminentment masculí.

Tant és així, que en els últims anys hem comprovat com la majoria dels premis a curtmetratges del nostre Festival recauen en aquells amb predominança femenina davant i darrere de les càmeres. Cal esmentar que també sumem els premis a la millor interpretació, ja que no fem distincions i tenim un únic premi a la millor actuació. Paradoxalment, l’efectivitat és innegable, la proporció de seleccions és inversament proporcional a la quantitat de premis que acaben obtenint.

Silvia García Palacios, comissió de programació de curtmetratges del Festival de Terror de Molins de Rei.
Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix