Imatge del perfil de Mayra Teixidó Simó

Mayra Teixidó Simó

Directora | Guionista | Script

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Mayra Teixidó Simó (Lleida, 1975), s’inicia en el món del cinema com a auxiliar de direcció a la pel·lícula “Catalunya Über Alles!” (2010), de Ramon Térmens. Després d’aquesta col·laboració, seguiran d’altres com els curtmetratges “Violeta la cortesana” i “Menjar casolà” (2010) de David Casals-Roma, en el paper d’ajudant de direcció.

Posteriorment, al curt “Mai” (2016) de Marta González de la Vega, desenvoluparà les tasques d’Ajudant de direcció i script. Aquest últim serà el paper que exercirà al llargmetratge “Algo de Valentina” (2016), de Jordi Celma.

Al 2018 participa com a segona de direcció en el curtmetratge “Neu”, de Marta González de la Vega, que es troba actualment en postproducció.

Llicenciada en Filologia Hispànica (2000) i en Periodisme i Comunicació Audiovisual (2013) per la Universitat de Lleida, ha cursat el Màster en cinema fantàstic i ficció contemporània impartit per la UOC i el Festival Internacional de Cinema de Sitges (2019).

Ha estat una de les 15 residents de la primera edició del programa de co-creació de Coofilm per a dones cineastes on ha sentat les bases del seu primer llarg, “María” (2019-20).

L’any 2020, el seu projecte de curt “Ritual”, és un dels 12 seleccionats per Acció Curts, que promou l’acostament de les noves creadores i la indústria audiovisual. El mateix any, el seleccionen per al coaching de pitch del festival Mecal.

Aquest 2021 rodarà “Cumpleaños feliz 3.0”, el seu tercer curtmetratge. Anteriorment, l’experimental “Paraules buides” (2009) i la comèdia “Preferiblemente, personas bajitas” (2020).

Tot i que no té res a veure amb el món audiovisual, aquest últim any ha pres part i guanyat el concurs per a la realització d’un projecte CER (control ètic de colònies felines que consisteix en la captura, esterilització i retorn dels gats als seus hàbitats) , amb la seva associació CERGats a Lleida, amb qui està preparant la segona fase. Es tracta d’un projecte pioner a la ciutat i que s’ha saldat amb resultats molt positius.

També forma part de l’entitat Indies de Ponent, de tipus cultural i musical que intenta donar a conèixer a nous autors i que aglutina músics de la província i amb el qual ha organitzat el festival Emergència (2016).

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL