Continuar amb la transformació i la interseccionalitat, objectius de la nova junta de Dones Visuals

març 26, 2021 10:14 am

Published by Leave your thoughts

Dones Visuals va néixer l’any 2017. Des d’aleshores, hem aconseguit dur a terme diverses accions promotores de les persones que s’identifiquen com a dones dins del sector audiovisual. Avui, us presentem la nova junta directiva de l’entitat, com un exercici de transparència i proximitat. També, perquè pensem que és important donar-nos valor i visibilitzar-nos més enllà i en els mateixos personalismes. Perquè hi ha un grup de persones tirant endavant un projecte amb amor i molta dedicació.

La darrera etapa, ha estat amb molt èxits: hem consolidat programes d’acompanyament, augmentat el número de sòcies, hem creat el primer directori de les professionals de l’audiovisual i hem posicionat Dones Visuals per tal que formi part activa del sector com un agent transformador, enriquidor i de referència. Però els darrers anys, no solament hem ‘crescut’ sinó que també ens hem revisat. Hem començat un camí per ser una associació interseccional, començant per acceptar la nostra manca de diversitat i la necessitat d’apel·lar, visibilitzar i incorporar professionals en tota la seva riquesa diversa.

Tampoc hem estat absents a la pandèmia, que ens va fer reflexionar sobre les passes enrere que es poden fer si no posem –novament– els feminismes damunt la taula, dins el sector audiovisual. Pensem que el camí es fa de dins i cap a fora. I per això, en aquesta junta, apostem per una organització horitzontal, on totes les seves membres tenen la mateixa força: una força sostinguda, equilibrada i compartida.

La Junta Directiva actual vol reconèixer el valor de la tasca de Miriam Porté, presidenta els últims tres anys, i de Montse Majench, que ha tingut el càrrec de vicepresidenta. Així com de les companyes que han format part de l’antiga junta Carla Subirana, Neus Ballús i Ingrid Guardiola. Moltes gràcies per la feina imprescindible, per la visió i el valor, i sobretot gràcies per seguir al nostre costat en aquesta nova etapa que comencem.

També volem agrair la feina feta per la Junta Electoral durant tot el procés d’aquestes eleccions, formada per Mireia Llinàs, Elisabet Prandi i Laia Manresa.

Els objectius de Dones Visuals no serien possible sense la feina, sensibilitat i estratègia de l’equip directiu i de producció, format per Yolanda Olmos (direcció), i Leonor Miró i Camila Mailén (producció).

La nova junta directiva de Dones Visuals

Presidenta I Laura Rubirola
Secretària de la Junta Directiva I Salima Jirari
Tresorera I Carla Sospedra
Vicepresidenta I Elisabet Dubé Ferré
Vicepresidenta I Anna Petrus
Vicepresidenta I Carme Puche Moré
Vocal I Alba Cros Pellisé
Vocal I Serrana Torres
Vocal I Alexia Muiños

Presidenta

Laura Rubirola Sala

Co-fundadora de l’escola de guió “Showrunners”, va iniciar-se en el camp de la producció amb la productora de cinema “Rodar y Rodar”. El 2019, va escriure i dirigir el curtmetratge “Vera”, produït per Malmo Pictures. “Vera” va ser el premi Dones Visuals de la primera edició d’Acció Curts, i enguany ha estrenar-se mundialment en el Festival Tribeca. Actualment, compagina el seu treball de productora a Malmo, amb la producció executiva com a freelance de la sèrie “El inocente”, produïda per Netflix, Sospecha Films i Think Studio.

Secretària

Salima Jirari Kouaihi

Actualment és la responsable de distribució del DocsBarcelona. Amb 10 anys d’experiència en el sector audiovisual, va formar part de l’equip d’adquisicions de Selecta Visión, distribuïdora especialitzada en contingut d’animació japonesa i cinema alternatiu i va treballar com a responsable de l’àrea de comunicació i promoció de la Barcelona Film Commission de l’Institut de Cultura de Barcelona, entre d’altres. Paral·lelament a la seva vessant professional, col·labora des de l’activisme en diverses iniciatives i advoca per la cultura com eina de pensament crític i canvi social.

Tresorera

Carla Sospedra Salvadó

Membre fundadora i sòcia de Dones Visuals, que suma en el projecte no solament per la seva trajectòria, sinó també per la sensibilitat que aplica a la professió com a productora i productora executiva. Ha treballat per productores com Miss Wasabi Films o Avalon Productora Cinematografica, tant en projectes de ficció com documental, en curtmetratges i llargmetratges, amb directores com Isabel Coixet, Belén Funes, Elena Trapé, Liliana Torres, Ingride Santos o Carla Simón. És Alumni d’EAVE (Producer’s Workshop de 2018) i Berlinale Talents. Va ser creadora juntament amb Serrana Torres del programa Acció Curts, i actualment és coordinadora d’Acció Producció de Dones Visuals.

Vicepresidentes:

Elisabet Dubé Ferré

Membre fundadora de Dones Visuals. Professional amb més de 10 anys d’experiència desenvolupant projectes de cinema, televisió i publicitat. Ha produït curtmetratges multi-premiats. Actualment, el seu primer curtmetratge “HE”, produït per Mr. Miyagi Films, es troba en fase de distribució. També ha escrit i dirigit el programa de televisió “L’Altra Cara”. Es coordinadora d’Acció Curts de Dones Visuals.

Anna Petrus Pons

Cineasta, crítica de cinema, investigadora cultural i docent. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, ha dirigit múltiples peces audiovisuals, entre videoart (“345 segons del meu viatge a Nova York”), ficció (“Trumpet”, “Aniversari”, “Bohèmia”) i documental (“Es Llogaret”, “L’oblit a l’oli”), que han recorregut festivals com Canes, Sitges o Gijón. Ha escrit articles i crítiques cinematogràfiques a publicacions com Dirigido Por o el suplement Cultura/s de La Vanguardia, i a altres mitjans digitals com Blog&Docs, Transit o Contrapicado. . Actualment és Directora Artística del Festival de Cinema Memorimage de Reus; col·laboradora al diari Ara, on escriu sobre cinema, audiovisual i feminisme; i està desenvolupant el seu primer llargmetratge de ficció, “Ulls de Gat”. Es coordinadora juntament amb Sonia Herrera d’Acció Estudi de Dones Visuals.

Carme Puche Moré

Directora i guionista. Ha treballat en periodisme i comunicació durant més de quinze anys abans de dedicar-se a la realització audiovisual. La seva carrera com a cineasta es va iniciar amb “Camille” (Millor guió Nova Autoria, Sitges Film Festival 2011) i en el terreny de la ficció ha explorat el món fantàstic, el terror i els monòlegs interiors en peces com “Ferrying Fee”, escrita per Erin Donovan (El mentalista), “La benvinguda” (seleccionada en més de 20 festivals internacionals) o “Les plomes”, en fase de distribució. El 2014 va estrenar el llarg documental “The Jump!” a l’IN-EDIT Film Festival. Com a directora freelance, ha treballat per museus desenvolupant visuals, i com a guionista col·labora amb Folch Studio.

Vocals:

Alba Cros Pellisé

Directora, dels seus primers treballs va ser va co-dirigir “Les amigues de l’Àgata”, un film estrenat amb èxit, nominat a Millor Pel·lícula als IX Premis Gaudí. Participa en el programa pedagògic Cinema en Curs d’A Bao A Qu, entre d’altres tallers de formació amb La Bonne o Drac Màgic. Actualment, està desenvolupant el documental Alteritats/Otredades co-dirigit amb Nora Haddad, sobre identitats lesbianes i produït per Amor & Lujo. Es coordinadora d’Acció de Cap de Dones Visuals.

Alexia Muiños Ruiz

Subdirectora de l’Associació Europea de Dones a l’Audiovisual EWA NETWORK. És actriu, directora, realitzadora i docent. Pel seu primer llargmetratge “Noche transfigurada” va rebre el Premi del públic a Milà el 2010 i va ser seleccionat a Premis Tirant a Valencia, Cartagena de Indias, Los Ángeles, Portobello (Londres), Florència, Milà, Lugo, Semana del Cine Europeo de Segovia, Camerún, Yerevan, Chile.

Serrana Torres

Co-fundadora de IntropíaMedia, productora dedicada a la creació i producció de contingut audiovisual per a diferents plataformes. Vinculada al món de les arts i a la indústria del cinema, ha treballat en diferents formats audiovisuals com llargmetratges de ficció i no ficció, com a cineasta, productora i guionista. El seu darrer treball com a productora ha estat amb “Transoceàniques” i el passat mes de març, en el marc del dia de la dona treballadora, va presentar la tercera part de la sèrie documental “Las sin sombrero. Exiliadas” on aborda la vida i obra de les artistes espanyoles que van ser obligades a fugir de l’estat espanyol. Va ser creadora juntament amb Carla Sospedra del programa Acció Curts, així com també del Directori&Comunitat de Dones Visuals.

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix