Imatge del perfil de Ingrid Guardiola

Ingrid Guardiola

Altres | Directora | Gestió Cultural

DESCRIPCIÓ

Productora, investigadora i realitzadora audiovisual. Especialitzada en l’àmbit de les humanitats (Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, 2015) i amb especial dedicació a la cultura audiovisual i a temes vinculats amb la relació entre tecnologia, desigualtat, gènere i cultura.

En l’àmbit de la gestió i producció cultural coordina i coprograma el MINIPUT (Mostra de TV de Qualitat) des del 2002 i col·labora amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) des del 2001 com a documentalista, programadora, productora i realitzadora audiovisual. Actualment coordina, produeix i realitza alguns dels continguts del projecte d’assaig audiovisual Soy Cámara Online (CCCB). Va participar en el projecte TV Lata i va ser assessora del Canal Cultural de TVE (2010).

Acaba de realitzar el seu primer llargmetratge documental, Casa de nadie / Nobody’s Home (2017) en coproducció amb l’Open Society Foundation, el CCCB i Boogaloo Films que s’ha pogut veure en el Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), al Miradas.doc de Tenerife, al Festival Internacional de Cinema de Gijón o en el D’A, entre d’altres.

En l’àmbit dels estudis de gènere, ha desenvolupat el projecte de investigació i realització audiovisual “La dimensió poc coneguda: Pioneres del cinema” (www.pioneresdelcinema.cat) des del 2014 juntament amb Marta Sureda. També ha codirigit el capítol del Soy Cámara “Pioneras del cine: al margen de la industria” (La2 de TVE, 2014), ha dirigit els tres capítols del a sèrie Dones i espai públic (YouTube, betevé, 2017), un capítol dedicat a La dona autòmata (YouTube, betevé, 2017), un altre a Pensar amb Judith Butler (YouTube, 2018) i ha fet la documentació i producció del capítol “¿Dónde están las mujeres?” (La2 de TVE, 2015) dedicat al paper de les dones en la ciència. Ha col·laborat amb el projecte Wikidones i és membre de la junta directiva de Dones Visuals, associació dedicada a impulsar el paper de la dona en el cinema i l’audiovisual.

En la seva faceta com a docent és professora associada del grau de Comunicació Cultural a l’Universitat de Girona (Documental Creatiu, Nous Formats Televisius i Creació Audiovisual) des del 2010. Va ser professora de Tendències de la TV Contemporània a la UPF (2009-2015) i professora convidada en el grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, del Màster en Continguts Televisius d’Entreteniment (URV-Gestmusic), del Postgrau en guió (El Terrat-UPF), del Màster de Comunicació i Crítica d’Art de la UdG i del Màster de Comunicació Cultural de la UdG.

Ha fet conferències i impartit cursos sobre la cultura de la imatge i les polítiques culturals en centres com La Casa Encendida de Madrid, Tabakalera-Donosti, el CCCB, el MACBA, el Caixa Fórum, el Bizbak de Bilbao, l’ArtLab de Huesca, la Térmica de Málaga o el Museu de Cinema de Girona, entre d’altres. Ha publicat articles en el diari La Vanguàrdia, (Cultura/s, suplement del qual va ser membre del consell assessor), Público, en les editorials Gedisa, Edicions 62, Quaderns del CAC, l’Avenç, Blogs&Docs, etc. Acaba de publicar el seu primer assaig, L’ull i la navalla: un assaig sobre el món com a interfície (2018, Arcàdia).

Des del 2016 és membre del Comitè Executiu del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Des del 2005 forma part del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona-Cinema Truffaut.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL