Descobreix les participants de la propera edició d’#AccióViver!

novembre 30, 2022 1:44 pm

Published by Leave your thoughts

ACCIÓVIVER és el programa d’acompanyament i d’assessorament per a directores i guionistes amb un projecte de llargmetratge de ficció o documental en desenvolupament, que posa l’accent en la fase d’escriptura de guió, i que acompanya a les participants durant tot un any en el desenvolupament del seu projecte.

El programa neix amb l’objectiu d’impulsar òperes primes escrites i dirigides per dones i reconèixer la importància de mantenir una continuïtat en les carreres professionals d’aquelles que ja han aconseguit donar-se a conèixer, però que segueixen patint la desigualtat d’oportunitats a l’hora de seguir desenvolupant el seu talent. 

El comitè de selecció dels 6 projectes d’aquesta edició d’ACCIÓVIVER ha estat format per les professionals Anna Sanz- Magallón, Lucía Egaña, Sílvia Oliva, Marta Grau i Laia Manresa, amb el suport de la coordinadora de l’Acció, Elisabet Dubé Ferré.

Amb l’acompanyament i assessorament durant tot el curs dels sis projectes seleccionats, DonesVisuals vol seguir avançant cap a l’objectiu que dona sentit a la nostra associació: revertir la situació de desigualtat històrica, amb la certesa que l’audiovisual no assolirà la màxima qualitat fins que no s’incorporin les mirades i pràctiques de les dones, sense oblidar el nostre objectiu de promoure la participació de professionals de l’audiovisual pertanyents a col·lectius socialment i històricament invisibilitzats. 

Projectes Seleccionats


Madrid, 2005. Quan una dona lesbiana en situació de viduïtat no reconeguda perd la custòdia del seu fill no biològic en mans de l’Estat, el seu distanciat sogre es converteix en l’única via per a no perdre al nen.


Cos i Ciutat és el retrat de 5 dones transgènere del barri barceloní del Raval en cerca de la seva pròpia identitat i d’un habitatge digne.

L’Olivia va perdent la seva innocència cap al món mentre més va coneixent al seu pare, un home amb un trastorn de bipolaritat accentuat pel consum de drogues.

A Gijón, les extreballadores d’una fàbrica de camises masculines recorden sense celebracions els seus 10 anys de vagues i 4 de tancament: no van recuperar el seu lloc. No obstant això, altres dones de la seva ciutat tenen molt a valorar d’aquestes costureres que durant els anys 90 van aprendre a fer barricades, van segrestar un vaixell mercant i van arribar a presentar-se a les eleccions.

A través de la Soumaya, filla de dona musulmana migrant, presenciem un últim intent d’apropament cap a la seva mare a través d’un viatge a Algèria durant el mes de ramadà.

El setembre de 1904 la Lídia, peixatera analfabeta i filla  de l’última bruixa de Cadaqués, acull a Eugeni d’Ors a casa seva.  La fascinació pel món que ell representa tan allunyat al seu es  converteix en una obsessió que desemboca en deliri.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix