Mencions honorífiques

juliol 14, 2021 11:34 am

Published by Leave your thoughts

Hi ha moments en què la gratitud no solament és necessària i de justícia, sinó que genera una força i una cohesió difícils de construir des d’altres llocs.

Això és el que ens va passar el divendres 2 de juliol, quan durant l’acte de clausura d’Acció Dones Visuals – Dies d’indústria vam fer lliurament de les mencions honorífiques a Marta Selva, Anna Solà, Montse Majench i Miriam Porté.

Des dels inicis de #DonesVisuals totes elles han estat al peu del canó de l’associació d’una manera o una altra i fer-ho no és fàcil. L’activisme demana de temps, d’una implicació que a vegades depèn de posar altres coses a la cua, coses professionals i personals. Però això mateix, aquesta importància de saber-se implicada, també fa que els vincles que es generen siguin tan forts.

Per tot això i molt més, és per a totes les Dones Visuals un honor haver fet aquest gest de gratitud, de sentir-nos afortunades de compartir aquests vincles –imparables– amb totes elles. La Serrana Torres, companya de la Junta Directiva va ser l’encarregada d’entregar les mencions honorífiques a cada una d’aquestes cineastes que formen part de Dones Visuals d’una manera tan especial i que ara us presentem:

PER L’ANNA SOLÀ

“Per la seva clarividència i claredat, per regalar-nos la seva experiència i visió futurista. Per la seva confiança en la cadena de dones que som Dones Visuals.”

“Des que Dones Visuals existiu el present és diferent però el passat també. Heu tingut una incidència en la manera de reinterpretar el passat, en la manera de parlar de la realitat de les dones i en concret de la creativitat de les cineastes. En la taca d’oli que estem creant perquè aquesta intervenció de les dones en la creació cinematogràfica sigui no només una quimera sinó una realitat del dia a dia.”

Anna Solà

PER LA MARTA SELVA

“Pel seu esperit crític que ens interpel·la, ens remou i ens fa créixer. Per la seva generositat compartint la saviesa de les cineastes que ens han precedit.”

“Amb el seu naixement Dones Visuals va iniciar el repte de generar una comunitat que agrupés al màxim de professionals possibles per tal de participar d’una aventura de discussió i d’acció positiva, de cara a trencar el sempre present sostre de vidre. No va ser un part fàcil. Malauradament, la complexitat de la realitat, de les coses que estem vivint no és fàcil i no sempre és comprensible i accessible a la primera.”

Marta Selva

PER LA MONTSE MAJENCH

“A la qual va ser la nostra vicepresidenta per la seva energia, implicació incansable, per al “tot és possible” i pel seu esperit generós i inspirador”.

“Aquesta llavor s’ha convertit en només quatre anys en un pla d’acció que per primera vegada ha pogut desenvolupar totes les accions que havien imaginat, una foguera que està sempre en marxa.”

Montse Majench

PER LA MIRIAM PORTÉ

Reconeixem com a presidenta d’honor a qui va ser la nostra presidenta “per la seva tenacitat i fortalesa, per la seva visió estratègica, per la seva fermesa a defensar l’ideari de Dons Visuals més enllà d’on creiem que fos possible i sobretot per la seva gran generositat i dedicació a un projecte transformador que ens ha transformat a totes.”

“Els inicis són molt incerts, i totes hi vam posar molta energia i moltes hores fins que l’associació, es va constituir formalment. Un projecte no és la idea d’una persona, és la suma de moltes voluntats, la suma de la il·lusió, la suma d’energia i de voler fer coses. Si no tinguéssim 478 sòcies això que estem fent no tindria cap transcendència.”

Miriam Porté
Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix