5ª edició dels premis Acció Curts

juliol 13, 2021 1:56 pm

Published by Leave your thoughts

Per primer cop els premis d’AccióCurts, que s’atorguen cada any a les participants del programa, es van entregar en el marc de la primera edició d’#AccióDonesVisuals, les primeres jornades feministes a la indústria audiovisual catalana organitzades per #DonesVisuals al CCCB.

Aquesta ha estat la cinquena edició d’ #ACCIÓCURTS, la primera acció que va iniciar Dones Visuals per fomentar la presència i la professionalització de totes les dones en l’àmbit audiovisual. Un veritable pont entre la indústria i el talent femení. El planter és ple de talent i la ràtio d’èxit és altíssima: 49 projectes seleccionats i més del 50% de les directores que se n’han beneficiat ja han produït el seu film o estan en procés de produir-lo.

“A través d’#ACCIÓCURTS, 12 projectes de curtmetratges liderats per dones tindran l’oportunitat d’introduir-se a la indústria i les seves creadores podran establir noves connexions i sinèrgies amb professionals i diferents agents del sector. A més, les cineastes participaran en jornades de formació amb tallers sobre feminisme interseccional, que oferiran a les cineastes l’oportunitat única d’aprendre com de transformador és treballar en equip des de la cura.”

Elisabet Dubé Ferre, coordinadora

Dels 12 projectes participants en aquesta cinquena edició, el jurat, designat per Dones Visuals, i format per Mariola Cortés, directora de la delegació d’Aluzine Rentals Barcelona, Ian de la Rosa, director, guionista i fundador de la residència artística La Jacaranda, i Pablo Menéndez, cofundador de l’agència de distribució  Marvin&Wayne ha atorgat el següents premis:

• MENCIÓ ESPECIAL DEL JURAT que va entregar l’Alba Cros a Campolivar d’Alicia Moncholí.

“ Per la valentia i el compromís a l’hora d’explicar una història tan personal, i per la seva disposició a explorar nous formats cinematogràfics”

• PREMI ACCIÓ CURTS ALUZINE que va entregar Mariola Cortés a Perros muertos de Liliana Torres i que va recollir la seva productora Carla Sospedra.

“Per la solidesa de la proposta i l’equip, i la necessitat del projecte de ser cuidat en el camp de la il·luminació.”

• PREMI ACCIÓ CURTS DONES VISUALS que va entregar Camila Mailén a Mono d’ Almudena Monzú.

“Per la frescor de la proposta i per tractar la complexitat del tema des d’una perspectiva pensada per i per a les criatures”.

Un pont entre el talent i la indústria

El jurat va deliberar i prendre la seva decisió després d’haver assistit als pitchings que les 12 participants van preparar amb l’acompanyament de la tutora, Mercedes Martínez-Abarca. Uns pitchings que van ser èxit de convocatòria amb un format híbrid que va afegir proximitat a l’acte i que no ens van deixar deixar indiferents. 

Durant la presentació dels curtmetratges es va viure una veritable muntanya russa emocional, passant per projectes commovedors d’altres amb l’humor necessari per explicar els temes més transcendentals, arribant al surrealisme i l’absurd o l’animació infantil.

Els 12 projectes d’AccióCurts presenten temàtiques molt diverses, però totes elles posen l’accent en universos o preocupacions encara infrarepresentats a les pantalles.

Aquesta setmana s’han estat portant a terme els one-to-one entre les cineastes i diverses productores i distribuidores, amb un total de 70 trobades que faran possible que el número de curtmetratges produïts i estrenats continui augmentant.

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix