Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Liliana Torres neix a Vic el 1980. Es llicencia en Direcció Cinematogràfica per la ESCAC. D’aquesta època és el curtmetratge Anteayer per representar les noves directores durant un any a la Mostra de Curts de Dones. I els documentals Viviendo en la piedra  i Tots els treballs de les dones  van ser rodats a la seva comarca d’Osona durant el desenvolupament de la seva carrera.

Poc després rep una beca d’especialització documental a Mèxic. S’hi estarà set anys. Són uns anys molt productius on treballa exhaustivament com guionista, muntadora, productora i directora. Alguns fruits són: el curtmetratge Quince años guanyador de la beca de post-producció del Institut Cinematogràfic de Mèxic, l’exposició Eternidad Fugitiva on el muntatge de peces de vídeo-art per encàrrec s’estrena al Palau de Belles Arts de Mèxic, El lenguaje de los machetes pel.lícula de la que n’és productora executiva i que es va estrenar a la Setmana de la Crítica del Festival de Venècia 2012.

A finals del 2012 torna a Vic per rodar la seva primera pel.lícula de ficció Family Tour, una drammedy intimista i particular on els personatges estan interpretats per la seva pròpia família excepte la protagonista que està interpretada per l’actriu Nuria Gago. S’estrena al Festival de San Sebastián el 2013 i li segueixen nombrosos festivals de primera categoria. Guanya el Premi de la Crítica al Rec Tarragona, una Menció Especial al Atlàntida Film Festival i el Premi a la Millor Pel.lícula Europea al European Crossing Borders. Recentment ha rebut el premi a la millor directora novell per part del Col.legui de Directors de Catalunya.

L’any 2018 va estrenar el documental Hayati co-dirigit amb Sofía Escudé i produït per Boogaloo i Les Films d’Ici Films amb el suport de Movistar +, Tv3, Al-Jazeera, France 3 i l’ICEC. Va rebre una Menció del Jurat Jove de Màlaga i el Premi al Millor Documental pel Col.legui de Periodistes de Catalunya.

A finals del 2021 va estrenar el seu segon llargmetratge de ficció ¿Qué hicimos mal?

 

 

 

Liliana Torres nace en Vic el 1980. Se licencia en Dirección Cinematográfica por la ESCAC. De esa época es el cortometraje Anteayer seleccionado, junto con otros 4 cortos, para representar a las nuevas directoras de la Muestra de Cortos dirigidos por mujeres. También durante su carrera y rodados en su comarca, son los documentales Viviendo en la piedra y Todos los trabajos de las mujeres.

Poco después recibe una beca de especialización documental en México. Estará siete años muy productivos en los que trabajará como guionista, montadora, productora y directora. Dirige el cortometraje Quince años ganador de la beca de post-producción del Instituto de Cine Mexicano y del Premio de distribución del Festival de Miami, realiza para Televisa y Mr. Woo el documental Logosferas rodado entre México, España y EEUU. Monta las piezas de vídeo-arte para la exposición Eternidad Fugitiva de la Fundación Televisa en el Palacio de Bellas Artes y es productora ejecutiva de El lenguaje de los machetes primer largometraje del director Kyzza Terrazas y que se estrenó en la Semana de la Crítica de Venecia en 2012.

A finales del 2012 vuelve a Vic para rodar su primera película de ficción Family Tour, un drammedy intimista y particular donde personajes están interpretados por su propia familia trabajan con Nuria Gago como actriz protagonista. Se estrena en el Festival de San Sebastián en 2013. Gana el Premio de la Crítica en el Rec Tarragona, una Mención Especial en el Atlántida Film Festival, el premio a la Mejor Película Europea en el European Crossing Borders y recientemente ha recibido el premio a la Mejor Directora Novel por parte del Colegio de Directores/as de Cataluña.

En el 2019 estrenó el documental Hayati co-dirigido con Sofía Escudé y producido por Boogaloo y Les Films d’Ici Films con el apoyo de Movistar +, Tv3, Al-Jazeera, France 3 y  ICEC. Recibió una Mención de Honor por el Jurado Joven del Festival de Málaga y el Premio a Mejor Documental por el Colegio de Periodistas de Cataluña.

A final del 2021 estrena su segundo largometraje de ficción ¿Qué hicimos mal?

 

 

Liliana was born in Vic in 1980. Raised in an interior Catalan town of five hundred inhabitants she moved alone to Barcelona at the age of 18. She is licensed in Cinematography Direction by the ESCAC (Catalonian Cinema High School). There she did The day before yesterday a short-movie selected in numerous festivals and screened during a year among other five shorts as a representation of new women directors in Spain. And the documentaries Living among stones and All women jobs are documentaries shot at her childhood town.

Later on, she moved to Mexico to do a specialization in documentary at the Centro de Capacitación Cinematográfica. In Mexico she directed a documentary for Televisa, Logosferas shot between Mexico, Spain and EEUU. She won a national grand with her short-movie Fifteen years and went to a numerous number of festivals and won the distribution prize price at Miami Children Film Fest. She edited and shot several video-art pieces for the National Palace of Beauty Arts of Mexico and was executive producer of the film Machete language premiered at Critics’ week at Venice, 2012. Among many other projects as shorts, video-clips and scripts.

Back in Spain returned to her roots to shoot her first fiction movie Family Tour premiered at San Sebastian Film Festival in 2013 followed by a good number of festivals. Critics’ Award at Rec Tarragona Festival, Special Citation at Atlántida Film Festival, Best European Movie at European Crossing Borders (Austria). Recently she was awarded with the Award to the best New Catalan Director by the Catalan Director’s Association.

In 2018 she premiered Hayati at Malaga Film Festival Hayati a documentary co-directed with Sofía Escudé and produced by Boogaloo Films and Les Films d’Ici. It was awarded with a Citation by the Young Jury at Malaga and with the Award of the Catalan Press Club in 2019.

On 2021 premiered What went wrong?  her second fiction feature.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL