Setembre d’Acció Política a Dones Visuals

setembre 7, 2022 9:46 am

Published by Leave your thoughts

Reunió amb la Consellera de cultura: la diversitat com a tema central

El passat 29 de juliol ens vam reunir amb la Consellera de cultura Natàlia Garriga i el director en funcions de l’ICEC Edgar Garcia per posar sobre la taula i debatre els temes que considerem importants per als propers anys, com són la incorporació de persones especialitzades en perspectiva de gènere i diversitat dins de les comissions de les ajudes públiques. Aquesta és només una de les mesures correctores possibles per plantejar la transformació de l’audiovisual des de totes les seves dimensions, davant i darrere de la càmera, amb especial èmfasi en l’impacte que té en tota la societat per ser el màxim responsable actual de creació d’imaginari. 

Durant la reunió es van plantejar diverses estratègies i es va posar de manifest per a totes les presents la necessitat d’encarar mesures correctores que garanteixin la representació a la pantalla i la representativitat en els equips de les dones en tota la seva diversitat. Les nostres propostes van ser ben rebudes i vam poder comprovar la bona sintonia amb la Conselleria i l’ICEC. En definitiva, va ser una reunió profitosa on vam coincidir en els objectius generals quant a perspectiva de gènere i diversitat dins de la cultura. Aquest setembre reemprenem les converses per continuar treballant. 

Segona trobada a San Sebastian després d’un any treballant amb el festival

L’estiu del 2021 va ser mogut per a totes les integrants de les associacions que formem part del Grup de Treball Interterritorial degut a la presència de Johnny Depp al festival de San Sebastian. Arrel d’aquest incident, es va obrir un espai de diàleg entre les associacions i el festival que s’ha mantingut al llarg d’un any i que conclourà la feina d’aquest període amb una trobada a San Sebastian el proper 23 de setembre dins del festival. 

Les diverses reunions mantingudes aquest any amb el festival han apropat les posicions entre aquest i les associacions, però sense dubte encara queda molt camí per fer, si mirem, per exemple, les tres úniques direccions de dones en la secció oficial. Malgrat això, els espais de debat com aquest són imprescindibles per poder fer passes cap a l’equitat dins del sector. Celebrem aquest espai de connexió i us informarem passat el festival de les conclusions a les quals s’ha arribat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix