Coneix a les participants d’AccióProducció 2022

maig 18, 2022 5:06 pm

Published by Leave your thoughts

Amb #AccióProducció volem augmentar la presència de dones productores en el sector audiovisual català i ajudar a trencar el biaix de gènere que sol haver-hi per accedir a la indústria. Un dels objectius de l’acció també es implementar pràctiques no patriarcals dins la indústria, contribuint a la transformació del sector des de dins.

Us presentem a les seleccionades d’Acció Producció 2022:

Montse Pujol

Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, especialitzada en producció, i Màster en Gestió Cultural. Va treballar dos anys al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), produint els projectes Xcèntric i Soy Cámara, on va editar i dirigir alguns programes. Des del 2017 treballa al MINIPUT (Mostra de TV de Qualitat), assumint-ne la coordinació el 2019. El 2020 va ser seleccionada com a membre del Jurado de la Juventud del festival Punto de Vista.

El 2018 va començar a treballar a Boogaloo Films com a productora. Fins ara ha produït quatre curtmetratges. L’últim curtmetratge, “todos los días domingos” (Alberto Dexeus) es va estrenar a DOKLeipzig i Ji.hlava Documentary Festival. És alumni de Rotterdam Lab (2021), IDFAcademy during IDFA (2021), EAVE a Barcelona (2021) i Less is More a Barcelona (2021). Actualment desenvolupa la seva primera pel·lícula com a productora executiva.

Èrika Sánchez

Èrika Sánchez (1983) es directora, guionista y productora de cine. Es cofundadora con Xavi Esteban de la productora Antivaho Cinematográfico.

Después de una década trabajando como ayudante personal y script para otros directores y directoras, en 2014 escribe y dirige su primer largometraje documental Mai és tan fosc, con gran acogida de público y crítica.

En 2020 escribe, dirige y produce el cortometraje Panteres que se estrenó a escala internacional en la 70ª edición de la Berlinale (Generation 14Plus) y se ha exhibido en más de 80 Festivales de todo el mundo, además de recibir múltiples premios y ser nominado en los Premios Gaudí. Panteres es el preludio del largometraje en desarrollo The Quiet Women.

En 2021 ha estrenado en cines el largometraje documental Perifèria, dirigido por Xavi Esteban y Odei A.-Etxearte, del que es productora y guionista. Perifèria tuvo su estreno nacional en la 65 Seminci e internacional en el  Dok.Fest München.

Laura Serra

Graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, actualment becària a Catalan Films.

Productora executiva del llargmetratge de ficció La nit no fa vigília, així com del podcast cultural Umbral i del curtmetratge Últim dia d’estiu. D’aquest últim també n’ha composat la banda sonora, ja que es va formar musicalment a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

Directora i productora executiva de la peça audiovisual presentada a la Setmana del Talent del Clúster Audiovisual de Catalunya 2020, Oblivion i de la peça promocional del projecte The Med New de la dissenyadora de moda Júlia G Escribà presentat a l’última edició de la 080.

Carlota Darnell

Carlota Darnell (Barcelona, ​​1996) és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2014-2019). Va realitzar un programa de Mobilitat Bilateral a la Higher School of Economics (Moscou, 2018), a l’especialitat de producció audiovisual i narrativa transmèdia.

Des del 2020 treballa com a coordinadora de producció a Cornelius Films. Ha assumit aquest rol a la sèrie d’animació “Mironins” (Mikel Mas i Celia Rico, 2021), emesa per RTVE, TVC i Àpunt; “Mironins – La pel·lícula”, llargmetratge d’animació nominat als Premis Goya, guanyador d’un Premi Gaudí i estrenat a festivals com Cinekid, Serielizados i l’Atlàntida Film Fest; “Canción a una dama en la sombra”, pel·lícula documental de Carolina Astudillo estrenada a la secció oficial de documentals del Festival de Màlaga; i “La cuina dels homes”, film documental de Sílvia Subirós, estrenada a la secció Cinema Cocina del mateix festival.

Actualment està treballant en el desenvolupament del llargmetratge d’animació stopmotion “Olívia i el terratrèmol invisible” (Irene Iborra), de la segona temporada de la sèrie “Mironins” i del quart llargmetratge documental de Carolina Astudillo, “Como dos extrañas”, on s’estrena com a productora executiva.

Combina la seva feina a Cornelius Films amb la creació de projectes personals, com el curtmetratge de ficció “Les altres coses que ens separen” (Elena Ballvé i Àlex Gantzer, 2021 / prod. Alba Sotorra Cinema Produccions), del qual també va assumir la producció i que ha estat a la secció oficial del Festival de Málaga, Abycine, Festival Internacional de Cinema de Gijón i la propera edició del D’A Film Festival.

Nell Córdova

Graduada en Dirección en la EMA-ULA, (Mérida, Venezuela) y complementa su formación con el Taller de Guión de Altos Estudios de la EICTV y Master en dirección y producción de cine de Ficción de la Blanquerna.

Sus cortometrajes Niña Jugando, realizado bajo la tutela de Abbas Kiarostami y El sueño de Eva, que han circulado por Festivales como Sitges y Bauhaus, reflejan sus búsquedas como directora, más que en el género fantástico; en un cine de arte y ensayo,  que le da especial importancia a la experiencia y no solo a la historia. Estas mismas inquietudes la llevan a investigar y crear en nuevos medios, de realidad expandida (VR, AR, ER, XR); con los que tender puentes entre la creación audiovisual y otras disciplinas.

Es fundadora de Cacao Cinema, y sus proyectos se han visto en espacios artísticos diversos como la Bienal de Arquitectura Venecia y la Opera Ballet de Helsinski

Josephine Landertinger

Josephine Landertinger Forero (*1983), cineasta colombiana radicada en Barcelona que explora temas de identidad, género, minorías y migración. Estudió Cine y Comunicación en la Freie Universität Berlin. “Grenzenlos” – reconocimiento BeBerlinInternational Ayuntamiento de Berlín. “Home – el país de la ilusión” – Premio BAM Señal Colombia, Premio Nacional Cinemateca IDARTES, nominada a “Mejor Película Documental” premios de cine colombiano Macondo 2017. Directora, Productora y Feminista. Fundadora de accionmujeres.com y femalefilmmakers.xyz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix