PER QUÈ #ACCIÓDECAP?

octubre 19, 2021 6:45 pm

Published by Leave your thoughts

Des de DONESVISUALS estem contentes de poder anunciar que aquest any comptarem amb la primera edició de l’ACCIÓDECAP. Una proposta dirigida a les dones caps d’equip que era un objectiu primordial des dels inicis de l’associació i que, per fi, ha esdevingut una realitat gràcies a l’esforç de professionals expertes del sector i empreses de l’audiovisual que de seguida s’han obert i llançat a col·laborar amb nosaltres per tal d’aportar eines i coneixement a les dones caps d’equip. 

Cada any fem un seguiment des de DONESVISUALS de les dades reals del sector per veure quina és la presència de dones en els diferents departaments. Si bé arribar a la paritat a nivell general és una cosa que s’està aconseguint a poc a poc, un altre dels fets que observem és la poca presència de dones com a caps d’equip.

Aquest any 2021, per exemple, la presència mitjana en tots els departaments només arriba al 26,6 % a les candidatures dels Gaudí. Per aquest motiu, des de DONESVISUALS hem impulsat l’ACCIÓDECAP

No solament treballem perquè hi hagi dones dins el nostre sector, sinó que volem trencar els sostres de vidre existents i per a nosaltres és molt important que les dones també ocupin els llocs més alts, on sovint els és més difícil accedir, i puguin ser agents actius en les preses de decisions. 

Per això, ACCIÓDECAP és un programa en què, d’una banda, oferim formacions específiques, tant de reciclatge com sobre les últimes tecnologies del mercat, i, de l’altra, ajudem a la creació de sinergies entre professionals a fi de crear i enfortir una xarxa interna de suport. Tot això, en col·laboració amb empreses reconegudes del sector que s’han ofert a aportar cursos de formacions, instal·lacions, materials o descomptes per accedir a programari o materials. 

El programa s’adreça a les caps d’equip següents: directores de fotografia, muntadores, tècniques de so, compositores de bandes sonores i d’efectes especials. L’ACCIÓDECAP és una fita molt important per crear equips equitatius, començant per les responsables dels departaments. Estem segures que obrirà portes i noves connexions per a moltes professionals de l’audiovisual. 

Alba Cros Pellisé , coordinadora d’ACCIÓDECAP

https://donesvisuals.cat/pla-accio/decap/
Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix