Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

gener 9, 2024 12:56 pm

Peces de Dones Visuals a Dimarts de vídeo

Published by Leave your thoughts

Dones Visuals projecta sis peces de sis autores i sòcies a Dimarts de vídeo, el programa audiovisual del Santa Mònica amb projeccions gratuïtes i regulars cada dimarts a les 19h a la Sala Bar. La programació de Dimarts de vídeo compta amb la col·laboració de diferents col·lectius, en un espai de treball coral i únic en constant construcció de significats col·lectius. Des de Dones Visuals, en formem part per segon any, fent part d’aquesta programació.

El nostre objectiu ha estat nodrir aquesta programació amb una convocatòria de video-art als Dimarts de Vídeo. La convocatòria ha estat exclusiva per a sòcies, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquelles peces acabades que s’enmarquen en un format més experimental.

Properes projeccions

A la chita callando, d'Alícia Reyero
Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

2 d’abril a les 19 h – Sala Bar (Centre d’Arts Santa Mònica)

“A la chita callando” és tot el que fem per aconseguir quelcom, però que no diem. Dinàmiques de supervivència. Els silencis, com les paraules, tenen diferents preus i recompenses. Hi ha paraules que valen més i paraules que valen menys. Paraules dites a despatxos amb el poder de castigar a millers de persones sense motiu. Paraules capaces de provocar una cadena infinita de silencis. El que no veiem, no existeix. Silencis que coneixem i reconeixem. Silencis habitables on tornar.

Pompeia, de Maria Castan Manuel
Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

4 de juny a les 19 h – Sala Bar (Centre d’Arts Santa Mònica)

Una jove parella recentment casada gaudeix de la seva lluna de mel alienada de tot en un paradís mediterrani. Al seu voltant, l’atmosfera es densifica. La pel·lícula, en si mateixa, pretén evocar la bombolla romàntica de dos enamorats, alienats de la realitat imminent, perillosa però bonica. Es proposa una aproximació experimental a unes imatges d’arxiu rodades en VHS modificant el temps d’aquestes, en un ritme accelerat que es conjuga amb el propi tempo vital dels personatges.

Viaje al centro de un planeta, de Mónica Carballo
Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

2 de juliol a les 19 h – Sala Bar (Centre d’Arts Santa Mònica)

Un paisatge desolat de perifèria, un cel amenaçador i un estrany cos celeste (vermell en realitat) que s’aproxima. Aquesta és la premissa d’un viatge al desconegut. Cap a un planeta que ens exposa la seva bellesa putrefacta, decadent i plena de vida. On l’infinit és breu. Just en el punt en què a vegades la realitat supera la ciència-ficció. Des de l’humor, aprofundint per a expandir-nos. “Viatge al centre d’un Planeta” és una peça audiovisual realitzada mitjançant collage. Formada per múltiples arxius personals d’imatges i sons ambienti, conjugats per a donar origen a un altre món.

Les Sutorra, de Raquel Barrera Sutorra
Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

1 d’octubre a les 19 h – Sala Bar (Centre d’Arts Santa Mònica)

Les Sutorra són uns éssers salvatges que viuen a Can Sutorra. Les Sutorra és un documental de la West Kins Kollons University que es creia perdut i finalment s’ha recuperat i restaurat. Un fals documental experimental rodat en Super8 on es parodia els documentals antropològics clàssics. Jugant amb els formats i l’humor, la Raquel filma l’estudi antropològic de la seva mare Pilar i la seva iaia Montse, que vivien juntes, amb la narració en off de “l’Antropòleg”, en Pere de Marfalluga i Esparregós-Garcia, el pseudònim del seu pare Martí.

Tanato, de Luiza Fagá
Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

3 de desembre a les 19 h – Sala Bar (Centre d’Arts Santa Mònica)

Tall experimental fet a partir de material d’arxiu. Luiza estava de viatge, un poble sense llum, l’espelma encesa, i els insectes van començar a lliurar-se al foc sense més. Un any després, es va retrobar amb l’arxiu i va començar a fer connexions amb altres anècdotes, sent la d’Ícar la més òbvia.

Projeccions passades

Yakamoz, de Cadhla Kennedy Ko
Dimarts de vídeo de Dones Visuals al Santa Mònica

6 de febrer a les 19 h – Sala Bar (Centre d’Arts Santa Mònica)

Aquesta peça és el resultat d’una conversa amb el Thodoris Ziarkas, contrabaixista i compositor d’origen grec. En Thodoris parteix de l’escola més experimental del free jazz, per tant, les converses amb la Cadhla es van centrar en com dibuixar un procés de creació que acollís l’aleatori i acceptés el concepte d’impermanència. El format original d’aquesta peça va ser una projecció audiovisual amb la interpretació dels músics en directe, que va tenir lloc a la universitat Codarts de Rotterdam, al Maig de 2023.

Tags: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix