Imatge del perfil de Raquel Barrera Sutorra

Raquel Barrera Sutorra

Directora | Muntadora d'imatge

DESCRIPCIÓ

> LA DESCRIPCIÓ BREU:

Realitzadora i directora freelance, amb gran habilitat per tenir el seu web antiquat i no saber fer fils de twitter.

És l’afortunada directora de “La niña del gancho”, ha navegat per fdiversos formats audiovisuals.

És feliç perquè es sent menys loser ja que l’han seleccionat a Acció Viver amb el seu projecte “L’home més pacífic del món”, amb el qual també ha participat a Zinebi Networking 2022.

La websèrie “Lisa” i la peça “Pineda’92” (Simfonies de Ciutat, CCCB) són les seves darreres feines.

> BIO EXTENDED VERSION:

La Raquel Barrera va estudiar Comunicació Audiovisual a la UAB i gràcies als préstecs familiars va poder estudiar Direcció Cinematogràfica al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya).

Però com no tenia amics, va decidir completar la seva formació realitzant un postgrau de Direcció d’Actors a la URL i es va “formar professionalment” en varis cursos que ha oblidat però li han llimat el compte bancari.

Després de formar part de molts rodatges en els que va transportar alegrement cafès, i experimentar ser becària en grans grups mediàtics, la Raquel va poder dir que és directora al veure estrenar-se al Festival de Cinema de Sitges el seu primer llargmetratge documental, Camino a Bollywood, el 2006.

Posteriorment va dirigir la sèrie de falsos documentals Antropologia, filmada en Super8. Formava part del projecte DO, Denominació d’Origen en la temporada 2009-2010.

Aquesta temporada també va ser profitosa per a la seva producció literària ja que rebé una subvenció del ministeri de cultura per a coescriure junt a Xavier González Casas el guió del llargmetratge Lo mejor que puedo. I van fer el que van poder.

Amb el curtmetrage La segunda primera cita va viatjar per festivals de cinema de tot el món, guanyant el premi del Públic del festival Queer Bites, a Chicago, USA.

La niña del Gancho, que es troba a Filmin, va ser la pel·lícula documental que després d’un part molt llarg, la fa molt feliç.

Paral·lelament, porta treballant  realizadora freelance des de 2007. Un rècord ser autònoma tants anys…

El 2020 va ser seleccionada per formar part d’Acció Viver amb els seu projecte documental L’home més pacífic del món, projecte que es troba en desenvolupament i ha participat també a Zinebi Networking del festival Zinebi Bilbao.

La websèrie “Lisa”, co-dirigida amb Ingride Santos, i “Pineda’92” (Simfonies de Ciutat, CCCB) són els seus darrers projectes.

Ah! Per cert, la Raquel ja ha pogut tornar tot els diners als seus pares.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL