Imatge del perfil de Raquel Barrera Sutorra

Raquel Barrera Sutorra

Directora | Muntadora d'imatge

DESCRIPCIÓ

> LA DESCRIPCIÓ BREU:

Afortunada realitzadora i directora freelance, amb gran habilitat per tenir el seu web antiquat i no saber fer fils de twitter.

És l’afortunada directora de “La niña del gancho”, ha realitzat publicitat, videoclips i navegat per formats audiovisuals.

És feliç perquè es sent menys loser ja que l’han seleccionat a Acció Viver amb el seu projecte “L’home més pacífic del món”.

> BIO EXTENDED VERSION:

La Raquel Barrera va estudiar Comunicació Audiovisual a la UAB i gràcies als préstecs familiars va poder estudiar Direcció Cinematogràfica al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya).

Però com no tenia amics, va decidir completar la seva formació realitzant un postgrau de Direcció d’Actors a la URL i es va “formar professionalment” en varis cursos que ha oblidat però li han llimat el compte bancari.

Després de formar part de molts rodatges en els que va transportar alegrement cafès, i experimentar ser becària en grans empreses i canals de televisió, la Raquel va poder dir que és directora al veure estrenar-se al Festival de Cinema de Sitges el seu primer llargmetratge, Camino a Bollywood, el 2006.

Posteriorment va dirigir la sèrie Antropologia, filmada en Super8. Formava part del proyecto DO, Denominació d’Origen en la temporada 2009-2010.

Aquesta temporada també va ser profitosa per a la seva producció literària ja que rebé una subvenció del ministeri de cultura per a coescriure junt a Xavier González Casas el guió del llargmetratge Lo mejor que puedo. I van fer el que van poder.

El Nil i els Camells fou el següent curt documental que dirigí, i com s’apunta a un bombardeig, va realitzar Viñetas Palestinas, també un curt documental sobre Palestina per Acción Contra el Hambre. I com que no va anar malament l’experiència, van repetir amb l’ONG i van rodar dos petits projectes sobre alimentació a Kenya i Senegal.

El curtmetrage La segunda primera cita ha viatjat per festivals de cinema de tot el món, guanyant el premi del Públic del festival Queer Bites, a Chicago, USA.

La niña del Gancho, que es troba a Filmin, és la seva darrera pel·lícula documental. I després d’un part molt llarg, la fa molt feliç.

Paral·lelament, ha treballat com a realizadora freelance per a diverses productores i agències, fent publicitat, documentals, vídeoclips, videobooks i totes les paraules que tinguin incorporat la paraula ‘video’ o ‘film’. ‘Flim’ segons el seu iaio Josep.

El 2020 va ser seleccionada per formar part d’Acció Viver amb els seu projecte documental L’home més pacífic del món, projecte que es troba en desenvolupament.

Ah! Per cert, la Raquel ja ha pogut tornar tot els diners als seus pares.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL