Última jornada dels Dies d’Indústria d’Acció Dones Visuals 2023 amb la presentació dels projectes d’Acció Viver, la celebració de la cloenda i els Premis Acció Curts

juliol 4, 2023 12:09 pm

Published by Leave your thoughts

L’última jornada dels Dies d’Indústria de l’edició d’enguany transcorre carregada d’experiències enriquidores.

Per una banda, al matí es compta amb la presentació dels sis projectes d’Acció Viver d’aquest any. Els sis projectes han estat presentats de la mà de les seves directores en una sessió on assistents del públic i professionals de la indústria poden veure el talent latent que hi ha darrere d’Acció Viver. Elisabeth Dubé, la coordinadora d’Acció Viver ha presentat l’acte, agraint l’interès a les assistents i sobretot el compromís per part de totes les participants, remarcant com Acció Viver és un programa pioner, transformador i d’èxit a Catalunya.

Núria Casadevall i Elena Serra amb ‘Lidia de Cadaqués’, Soumaya Hidalgo i Berta Vicente amb ‘El vol de la cigonya’, Lorena Ros amb ‘Papamama’, Alicia Moncholí amb ‘Los fines de semana’, Carmen Menéndez amb ‘Guía de confección sin patrón’ i Melissa Estaba amb ‘Bravo Sanmartín’ han estat les participants i encarregades de presentar els seus projectes, que han causat sensacions i emocions a totes les assistents i no han deixat indiferent a ningú del públic, aquests s projectes que evidencien un tractament i treball madur i progressiu, amb força en tots els aspectes, tant a nivell de guió com de tractament audiovisual. Viatges personals, recerques, trobades, figures femenines, diversitat sexual, relacions paternofilials, entre d’altres són algunes de les temàtiques que tracten aquestes peces, amb diversitat d’estils, gèneres, personatges i històries.

Posteriorment, al vespre, s’ha celebrat la cloenda d’aquesta tercera edició dels Dies d’Indústria d’Acció Dones Visuals. La celebració de l’acte es va dur a terme al teatre del CCCB i va ser conduït per Yolanda Olmos, directora de Dones Visuals, i Elisabeth Dubé, vicepresidenta, qui agraeixen a totes les ponents, participants, interventores, a tot l’equip i junta directiva que ha fet possible aquesta edició, i també a les entitats i empreses que des de l’inici estan al costat de Dones Visuals. Fan especial menció a totes les sòcies que formen Dones Visuals, que ja en són més de 600. L’acte va comptar amb un cicle de cinema mut sonoritzat en directe a través d’una sessió de Live Cinema a càrrec de l’artista trans Xeito Fole i la sonorització en directe de l’artista Tomomi Kubo. En l’acte es fa l’entrega de Premis d’Acció Curts, atorgats per Dones Visuals i Aluzine Rentals. El premi Aluzine és per a Salima Jirari amb ‘Ojo vago’, el projecte aposta per la subtilesa narrativa per abordar un tema tan necessari com la islamofòbia i per subvertir la falta de representació d’aquest en l’audiovisual. La guanyadora del Premi Dones Visuals és Rebecca Tolosa amb ‘Una imagen (im)posible’, un projecte que reinterpreta les imatges d’arxiu de forma viva i sanadora que posant la salut mental al centre. 

Finalment, l’acte de cloenda ha acabat amb un brindis i pica-pica conjunt al vestíbul del teatre, on participants, premiades, assistents i l’equip de Dones Visuals han pogut compartir plegades d’un moment distès i festiu.

Amb la celebració d’aquesta última jornada i un fantàstic acte de cloenda es dona per tancada la tercera edició dels Dies d’Indústria d’Acció Dones Visuals, una edició amb què s’evidencia un creixement tant en programació, com assistents, en què la reflexió i el debat han estat al centre en tot moment.

Tags: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix