Trobada amb la cineasta Manuela Serra

juny 1, 2022 8:55 pm

Published by Leave your thoughts

Amb motiu de la recent restauració d’O movimento das coisas (Manuela Serra, 1985) per part de la Cinemateca portuguesa, la Mostra Internacional de Films de Dones i la Filmoteca de Catalunya han convidat a la directora portuguesa Manuela Serra a presentar la seva pel·lícula, una joia del cinema portuguès que pertany a una d’aquelles filmografies interrompudes, tan habituals en el cinema dirigit per dones. La directora ens acompanyarà en una trobada on ens parlarà sobre la seva única pel·lícula i el seu distanciament forçat del món cinematogràfic.

El proper 8 de juny, Ana Aitana Fernández Moreno, investigadora i docent universitària, conversarà amb la directora Manuela Serra al voltant de la seva única pel·lícula O movimento das coisas i del seu forçat distanciament del món cinematogràfic.

O movimento das coisas presenta una jornada laboral protagonitzada per tres famílies a Lanheses, un poble situat a l’Alto Minho, al nord de Portugal. La directora Manuela Serra ens descobreix amb fascinació els petits gestos del treball rural, de la relació pagesa amb el menjar, els animals i les plantes. Presenciem com es barreja la farina amb l’aigua, la manera com es reparteix el pa a l’esmorzar, la manera com s’agafa una tassa de fang. La proposta fílmica adopta una forma mestissa, nodrint-se de recursos de la ficció, la recreació o la documentació antropològica. La càmera es mou performativament a través de zooms i moviments que revelen la mirada curiosa de la directora darrere del visor i planteja la qüestió: des d’on mirem i què busquem en el món rural?

El dia abans a aquesta trobada, també dins de la programació de la Mostra, es projectarà la pel·lícula a la Filmoteca de Catalunya.

Una proposta de la Mostra Internacional de Films de Dones amb la col·laboració de Dones Visuals i La Bonne.

CONVERESA AMB MANUELA SERRA
🗓 8 de juny a les 12.30 h
📍 La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Sala Vallespí)


Entrada gratuïta amb inscripció al formulari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix