Torna l’Arxipèlag. Un projecte de gaudi cinèfil, visionat col·lectiu i co-creació.

setembre 7, 2022 10:28 pm

Published by Leave your thoughts

El Projecte Arxipèlag va néixer l’any 2017, en el context de la celebració de la 25a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB). Aquesta proposta, que durant els primers anys es va centrar en una convocatòria de creació, s’ha anat ampliant amb activitats com ara el laboratori de creació al Centre d’Arts Santa Mònica, l’exposició virtual Rutes del desig, o altres projeccions i sessions.

Des del 2020 coorganitzem amb la Mostra Internacional De Films de Dones aquest projecte amb la finalitat d’enfortir els espais de gaudi cinèfilvisionat col·lectiu i co-creació, així com de celebrar la comunitat fílmica femenina de la ciutat de Barcelona.

Us compartim la informació de la convocatòria i les sessions d’aquesta edició.

CONVOCATÒRIA

Arxipèlag 2022 convida a totes les cineastes, crítiques, artistes visuals i amants del cinema en general a retre homenatge a les cineastes que formen part dels nostres imaginaris.

A través de la creació d’una peça artística us convidem a establir un diàleg cinematogràfic amb aquelles directores de cinema que, per la seva sensibilitat, originalitat, enginy o idiosincràsia, us resultin inspiradores.

Convocatòria oberta del 12 de setembre al 17 d’octubre.

Més informació

Programació

CICLE MÁRTA MÉSZÁROS VISTA PER MÒNICA ROVIRA

L’hongaresa Márta Mészáros és una de les directores europees més importants del segle XX. La primera dona que va guanyar l’Os d’Or del Festival de Berlín —Adopció (1975)— va patir a Occident un doble estigma: el de ser una cineasta de l’Est i el de ser dona. Tot i lluitar per fer-se un espai en una indústria dominada per homes, a poc a poc el seu nom es va eclipsar fins que la restauració de la seva obra per part del National Film Institute d’Hongria i el premi a la seva carrera per part de l’Acadèmia del Cinema Europeu l’han ressituada de nou en el primer terme que es mereix.

Com a cineasta inspiradora, dins de l’Arxipèlag, podrem gaudir d’algunes de les seves obres i de conferencies i converses al voltant de la seva obra en aquest cicle a la Filmoteca de Catalunya.

Més informació i sessions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix