Talent a la segona jornada dels Dies d’Indústria!

juny 29, 2023 10:41 am

Published by Leave your thoughts

La segona jornada dels Dies d’Indústria ha estat plena de talent. Durant el matí, hem conegut els 12 projectes participants d’Acció Curts, presentats en un pitch de la mà de les seves directores. L’objectiu del pitch és donar un espai per crear visibilitat per als projectes i les seves directores, així com crear connexions que els hi permetin trobar productores o distribuïdores interessades perquè creixin els projectes presentats. 

Durant els darrers anys, 90 creadores han passat per les diferents edicions d’Acció Curts, i més del 50% dels projectes participants han estat produïts i distribuïts. Andrea Cuellar, Laura Álvarez, Bruna Cusí, Rebeccha Tolosa, Fatima Kamaso, Laura Dauden, Nati Masegosa, Aina Melià, Marta Herrero, Náyade Gómez i Tess Masero, Salima Jirari i Laura Roqué han estat les participants d’aquest any, en els seus projectes, destaquen la diversitat de temàtiques i la pluralitat d’estils i gèneres des de propostes de ficció fins a d’altres documentals i introspectives. 

A la tarda, hem comptat amb una masterclass de la muntadora Claire Atherton. Diàlegs amb Claira Atherton’ és la sessió en que la muntadora, qui ha treballat estretament amb directores com Chantal Akerman, ens parla sobre com el temps és un element narratiu més i un aspecte essencial dels mitjans cinematogràfics. En aquesta sessió, Atherton comparteix les seves experiències i el seu concepte de què és el muntatge així com del paper que exerceix en la creació de pel·lícules. La sessió ha estat moderada per Cristina Gómez i Diana Toucedo, d’AMMAC i AMAE, ambdues muntadores professionals amb llarga experiència en el sector audiovisual. Durant la sessió Claire ens parla sobre les seves experiències professionals, enllaçant-ho amb lo personal i íntim, amb aportacions que inspiren a totes les assistenta. 

Atherton, qui ha treballat estretament amb la directora Chantal Akerman, explica com aquest és un fet que ha marcat la seva manera de fer, i a qui reconeix que està molt agraïda: “ens vam conèixer en el moment perfecte per les dues, i és el més bonic que m’ha passat en la meva carrera”. El muntatge dona forma a una pel·lícula, la fa visible, l’encarna, a través d’un procés de pensament intuïtiu i Atherton avui ha compartit aquest pensament i la seva forma de fer amb totes les futuristes presents en la sessió.

Els Dies d’Indústria compta amb una última jornada, on es podran veure els pitchings dels projectes d’Acció Viver i la celebració de la cloenda, amb l’entrega de premis de l’edició i actuacions musicals en directe.

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix