Selecció Acció Producció: les primeres productores del programa

abril 19, 2021 11:03 am

Selecció AccióProducció

Published by Leave your thoughts

Ja podem anunciar les seleccionades a la primera edició d’Acció Producció, el programa d’acompanyament i assessorament per a productores emergents. 

En aquesta convocatòria es poden presentar productores amb un projecte cinematogràfic o un projecte empresarial en desenvolupament.

El comitè de selecció ha esta format per Andrea H. Català, fundadora d’Amor y Lujo, Mar Medir, coordinadora de Catalan Films.

Projectes empresarials, de ficció i documentals

En la selecció final, hi ha dues productores amb projecte empresarial, que són Marta Cruañas Compés, amb la seva productora, i Carlotta Schiavon amb Vayolet Films. 

Dues de les participants han optat al programa amb projectes de ficció. Són María Nova López Martín que està desenvolupant ‘Ni Eva’ des d’Intactes Films, i Patricia Sánchez que treballarà ‘Turismo de guerra’, de SANMOR Desarrollo Empresarial i la mateixa Patricia Sánchez. 

Completa la selecció Efthymia Zymvragaki amb el documental ‘Un vulgar y triste solitario’, de Gris Medio, i Ariadna Relea que en formarà part amb el documental ‘Life Within’, de Suricata Stories.

En total, Acció Producció comptarà amb 6 seleccionades, 2 projectes empresarials, 3 projectes de ficció i 2 documentals.

Estigueu atentes perquè anirem informant de totes elles i de la feina que es va fent en aquest programa.

Un programa innovador

Amb #AccióProducció volem augmentar la presència de dones productores en el sector audiovisual català i ajudar a trencar el biaix de gènere que sol haver-hi per accedir a la indústria. Entre els objectius de l’acció també es vol implementar pràctiques no patriarcals dins la indústria, contribuint a la transformació del sector des de dins.

El programa està estructurat en dues fases. A la primera fase, durant dos mesos i mig les participants aniran acompanyades de mans expertes a través de sessions plenàries, masterclasses, estudis de cas i meet and talks on tractaran temes com el desenvolupament de projectes, la planificació estratègica, el finançament, aspectes legals, màrqueting i economia feminista, entre d’altres.

Al finalitzar aquest període les participants assistiran a unes jornades d’indústria on se les connectarà amb el sector.

A la segona fase, les seleccionades gaudiran d’un espai d’incubació a La Bonne. L’objectiu és que generin relacions i sinergies entre elles i creïn la seva pròpia dinàmica d’autoacompanyament. Volem crear un espai segur de reflexió que promogui la solidaritat i la sororitat entre totes.

Comitè de selecció

Acció Producció ha comptat amb un comitè de selecció de luxe, que ha hagut de debatre molt per arribar a una decisió que ha estat una decisió difícil per part del comitè de selecció per la gran varietat de perfils i el gran interès que han generat. El comitè de selecció va estar format per Andrea H. Català, fundadora d’Amor y Lujo, i Mar Medir, coordinadora de Catalan Films.

Andrea H. Català

Andrea H. Català va començar la seva formació de camp al cinema amb 15 anys. Va estudiar cinema a Xile i després va obrir la seva primera productora a Caracas. La seva òpera  prima, ‘Nena, Saludame al Diego’, es va convertir en blockbuster amb 15 setmanes en cartell. Andrea es va establir a Espanya i el 2016 va fundar Amor y Lujo juntament amb Almudena Monzú, on desenvolupen projectes amb accent autoral, revisitant gèneres cinematogràfics, a més d’investigar l’imaginari eròtic contemporani. És alumni de Berlinale Talents, Rotterdam Lab i EAVE Puentes.

Mar Medir

Mar Medir és llicenciada en Publicitat i RRPP i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Ha cursat els postgraus de l’ESCAC en Line Producing i Producció Executiva i el de Desenvolupament de Projectes. Des del 2005 treballa en l’àmbit de la producció executiva en productores com Oberon Cinematogràfica, El Kinògraf o Inicia Films i ha participat en projectes com ‘Viaje al cuarto de una madre’, Celia Rico (San Sebastián 2018);  ‘Luisa no está en casa’, Celia Rico (Biennale di Venezia 2012); ‘La Plaga’, Neus Ballús (Berlinale 2013); i ‘La teta asustada’, Clàudia Llosa (Ós d’Or, Berlinale 2009). Durant tres anys ha estat gerent de l’associació de productores de documentals Pro-Docs i actualment és coordinadora de Catalan Films.

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix