SELECCIÓ ACCIÓ CURTS 2020: DIVERSA, INNOVADORA I ACTUAL

octubre 12, 2020 10:19 am

Selecció Acció Curts 2020

Published by Leave your thoughts

Ja tenim els dotze projectes seleccionats al programa d’acompanyament i pitch de Dones Visuals Acció Curts 2020.

Sobre 102 projectes de curtmetratge presentats, el comitè de selecció format per les directores Sally Fenaux Barleycorn i Irene Moray, i la productora Angeles Hernández, ha escollit els dotze que formaran part de la quarta edició del nostre programa d’acompanyament i pitch per a projectes de curtmetratges, Acció Curts.

Les integrants del comitè han volgut potenciar la diversitat de veus i històries, així com temàtiques i gèneres, però sempre valorant la qualitat. Entre els projectes seleccionats hi ha 7 ficcions, una animació, 3 documentals i un fals documental.

També han tingut especial interès pels projectes que d’una manera o altra visibilitzen problemàtiques actuals o mostres referents innovadors o necessaris, així com per aquells que ho fan des d’un tractament creatiu i enriquidor.

Els projectes seleccionats a Acció Curts 2020 són:

336 HORES de Maria Colomer Canyelles

CARMEN d’Irene Baqué de Puig

DESCALÇA de Marina Garmendia Puntes

HARTA de Júlia de Paz Solvas

L’EXPEDIENT CASANOVA de Laura Jurado

L’UNIVERS À TABLE d’Irene Iborra Rizo

MAI d’Heidi Ramírez Espinosa

MARUJA de Berta García Gonzalez

MILLOR LA LLENGUA de Mar Pawlowsky Ferret

RITUAL de Mayra Teixidó Simó

THANK YOU, SISTA! de Silvia Albert Sopale

VIERNES A LAS 6 de Melisa Ramírez Estremadoyro

Les integrants del comitè confessen que ha estat un procés dur, perquè hi havia més projectes que volien seleccionar dels que podien. Per això animem a totes les participants a què es tornin a presentar l’any vinent. Sobretot: no deixeu els vostres projectes, continueu avançant-hi i buscant la manera de fer-los realitat.

Estem molt contentes també perquè hem rebut un número molt gran de projectes liderats per creadores diverses, i també de projectes que n’aborden la temàtica. Tot i això, el comitè de selecció vol expressar que encara en falten més. Cal seguir treballant perquè el màxim de mirades tinguin espai en el món de l’audiovisual.

Des de Dones Visuals volem agrair la gran feina del comitè de selecció, així com la cura i dedicació amb què han deliberat per arribar al llistat de projectes seleccionats. Per això us les volem presentar i que les conegueu una mica més.

COMITÈ DE SELECCIÓ

El comitè de selecció #AccióCurts2020 és un luxe de professionals amb trajectòries i experiències molt enriquidores.

Sally Fenaux Acció Curts 2020

Sally Fenaux Barleycorn és guionista, directora i assessora de perfil internacional, amb més d’una dècada d’experiència professional a la indústria audiovisual. El seu currículum està conformat per treballs en diferents rols i tota mena de produccions. De creació pròpia, ha escrit i dirigit 8 curtmetratges de ficció de forma independent, encàrrecs i per a clients. Entre aquests, destaca Unburied, una peça creada per al festival Art&Activism de Londres. En els últims dos anys s’ha endinsat també en la consultoria per a projectes i mentoring (@newvoicesnewfutures), fent especial èmfasi en la urgència de crear una indústria audiovisual molt més diversa i inclusiva.

Angeles Hernandez Acció curts 2020

Angeles Hernández és diplomada en Empresarials per la Universitat de Barcelona. Llicenciada per l’escola de cinema ESCAC. Obté una beca per estudiar a Sant Antonio de los Baños (Cuba). Seleccionada com a Berlinale Talent. Entre les seves últimes produccions destaquen El hoyo (Millor Pel·lícula a Toronto), Breve historia del planeta verde (Ganadora del Teddy Award a Berlín) Ricochet (seleccionada al Festival de Roma i Moreia) i Las consecuencias. El 2020 ha estrenat la seva opera prima Isaac, coodirigida amb David Matamoros, seleccionada a Màlaga, Guadalajara, D’A i Tel Aviv. En aquests moments està produint els llargmetratges de ficció La cançó pop i Astronauta, i el llargmetratge d’animació, Hanna i els monstres.

Irene Moray és fotògrafa i cineasta. El 2012 es trasllada a Berlín i durant tres anys forma part del col·lectiu de performances the – – family, amb el qual va actuar en entitats culturals per tot Europa. Durant la seva estada a Berlín, dirigeix el seu primer curt de ficció, Bad Lesbian, que rep premis com el del públic d’Alcine o el premi del jurat al Festival Fish de Rostock. Després de quatre anys a Alemanya, decideix tornar a Barcelona on escriu i dirigeix  Suc de síndria, estrenat a Berlinale Shorts i seleccionat al TIFF. Actualment, el curt segueix la seva ruta per festivals i ha aconseguit més de 60 seleccions, destacant els guardons aconseguits als EFA, Premis Goya i Premis Gaudí. Irene combina la seva feina com a directora de cinema, vídeos musicals i publicitat amb el de fotògrafa per agències, productores i editorials.

#AccióCurts I Trobada amb el talent. Premi Ciutat de Barcelona 2020

AccioCurts 2020
Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix