Per què ha d’existir #ACCIÓCURTS?

març 4, 2023 9:01 am

Published by Leave your thoughts

La setena edició d’ACCIÓCURTS arrenca amb la mateixa energia i voluntat amb les quals va néixer el 2017, continuar enfortint la presència i la professionalització de les creadores.

ACCIÓCURTS és un programa consolidat gràcies al talent indiscutible de les 76 cineastes que hi han participat des de la primera edició. També és la prova que l’aposta per les noves creadores i la diversitat de mirades és el camí adequat per creixement i l’enriquiment cultural. Un reflex d’això és la resposta de les productores i distribuïdores que any rere any donen suport a l’acció assistint a les sessions de pitch, i que avui dia han produït i distribuït més del 50 % dels projectes seleccionats a les últimes cinc edicions.

Una nova oportunitat a ACCIÓCURTS per a 12 creadores

En aquesta nova convocatòria, les creadores de 12 projectes de curtmetratge tindran l’oportunitat de formar-se i preparar-se per fer un bon pitching, millorar els seus projectes i presentar-los davant la indústria. Sens dubte, un dels objectius de l’acció és trobar mirades atrevides, actuals i diverses. Apostant per la varietat de gèneres cinematogràfics que van des del western o la ciència ficció fins el drama.

També ens fa especialment felices poder comptar un any més amb la presència de Mercedes Martínez Abarca, tutora especialitzada en pitch, programadora i assessora. Així com amb professionals que formaran les participants en àmbits tan diversos com la diversitat, la distribució i els festivals o l’assesoria jurídica. Un conjunt de formacions que pretén aportar una mirada més àmplia, interseccional i transformadora sobre els processos de creació.

Després de les formacions, l’acció culminarà en el marc ACCIÓDONESVISUALS DIES D’INDÚSTRIA. Els projectes podran fer la presentació dels pitchs davant de productores i distribuïdores; amb més de 60 professionals participants cada any. Un dia dedicat a crear vincles, materialitzar els projectes i enfortir la presència de les cineastes a la indústria.

ACCIÓCURTS continua apostant pel talent i treballant per crear espais d’oportunitat i acompanyament on totes les històries tinguin cabuda, personalitat i vida pròpia.

Camila Mailén Bóveda Figueira, Coordinadora d’ACCIÓCURTS

Tags: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix