Obrim la convocatòria de creació ARXIPÈLAG

setembre 17, 2021 11:22 am

Published by Leave your thoughts

Un any més La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i Dones Visuals col·laboren en el projecte Arxipèlag. Un projecte amb la finalitat d’enfortir els espais de gaudi cinèfil, visionat col·lectiu i co-creació, així com de celebrar la comunitat fílmica femenina de la ciutat de Barcelona. Amb aquesta mateixa intenció s’organitzen tres trobades per apropar el treball de cada una de les directores internacionals a qui es ret homenatge en cada edició.

Amb el projecte Arxipèlag hem volgut construir un homenatge col·lectiu a les creadores cinematogràfiques que han configurat aquest univers, homenatge que significa també l’acceptació d’una herència i la constatació d’un relleu i d’una continuïtat. Des del 1896 les dones han estat aportant al cinema un doll de creacions admirables sorgides de la seva particular experiència en el món. La descoberta d’aquest arxipèlag sorprenent, inspirador i significant de la cultura femenina ha estat la raó de ser del treball de la Mostra Internacional de Films de Dones al llarg dels vint-i-cinc anys del seu trajecte.

Marta Selva i Anna Solà

Llancem una crida multiespècie a cineastes, crítiques, artistes visuals i cinèfiles a retre homenatge a tres directores que considerem fonamentals per confeccionar una historiografia del cinema de les dones.

En aquesta quarta edició de la convocatòria, Arxipèlag 2021 proposa retre homenatge i fer visible el reconeixement de les cineastes Margaret Tait, Dorothy Arzner i Cecilia Mangini, tres directores innovadores i pioneres que, a la seva manera i en camps cinematogràfics diferents, han contribuït al desenvolupament de les estètiques i dels llenguatges cinematogràfics i a l’enriquiment dels imaginaris personals i col·lectius de diverses generacions.

A través de la creació d’una peça artística podreu establir un diàleg cinematogràfic amb aquelles cineastes que els hi resultin inspirades per la seva sensibilitat, originalitat, enginy o idiosincràsia. Les obres participants (films, textos, fotografies, gifs, il·lustracions…), després de presentar-se públicament al desembre al Zumzeig Cinecoop, entraran a formar part de la instal·lació en línia del Projecte Arxipèlag, que s’expandeix en cada nova convocatòria.

En el marc de la 29a edició de la Mostra han dedicat tres programes a aquestes directores, on la projecció d’una selecció de les seves pel·lícules s’ha complementat amb tres trobades on apropar-se a la filmografia de cada una d’elles. Diana ToucedoMarta Armengou i Carolina Astudillo han estat les amfitriones d’aquestes sessions de traçat de genealogies.

Podeu enviar les vostres peces del 15 de setembre a l’1 de novembre aquí.

Especificacions tècniques i enviament

  • Es poden presentar peces audiovisuals, fotografies, memes, gifs o textos.
  • En el cas dels films, han de ser d’una durada màxima de 3 minuts.
  • Format audiovisual d’entrega: digital d’alta qualitat.
  • Les obres s’hauran d’enviar a través de WeTransfer o Myairbridge a filmsmostra(at)dracmagic.cat, havent completat prèviament aquest formulari.
Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix