Les veus de les creadores. Per què ens ressona #AccióCurts?

març 13, 2024 10:00 am

Published by Leave your thoughts

Allò que RESSONA sempre és un viatge, de fora cap a dins, de dins cap a fora. Acció Curts ens ressona.

Acció Curts és un programa d’assessorament, formació i pitching on les creadores de 12 projectes de curtmetratges tindran l’oportunitat d’introduir-se a la indústria, presentar les seves propostes i així obrir connexions i sinergies amb professionals i agents del sector.

Sentim les veus de les creadores que han passat per Acció Curts.

“Feia una temporada que em sentia molt aïllada i he après a valorar el meu projecte, a rebre crítiques positives, a treballar amb companyes de les quals he après moltíssim i m’han ensenyat el perquè estic aquí.”

Julia de Paz

Acció Curts va ser la primera iniciativa del Pla d’Acció de Dones Visuals. És un programa consolidat que ja porta vuit edicions i per on han passat 86 creadores. El curtmetratge és sovint un format utilitzat per experimentar i per explicar històries més personals, oferint una finestra a l’interior de les creadores. És per això, que les etapes inicials es poden sentir molt solitàries, sobretot si és un primer projecte. A Acció Curts les participants comparteixen les seves idees i connecten en una xarxa de cineastes que parlen des d’un lloc molt autèntic.

Acció Curts és emoció.

“És una cosa molt íntima explicar una història.”

Heidi Ramirez

Acció Curts és l’aposta per les noves creadores i la diversitat de mirades. Part de la seva formació busca que els projectes incorporin la interseccionalitat, la perspectiva des dels feminismes i la diversitat. La manera en què escrivim històries, personatges, temes, és una eina per canviar també el món on vivim.

Acció Curts és divers.

“És un impuls que no esperava i que em va donar la seguretat i la confiança que el meu projecte algun dia es faria realitat.”

Laura Rubirola

Acció Curts forma a les creadores dels projectes de curtmetratge i les prepara per fer un bon pitching davant de la indústria en el marc d’Acció Dones Visuals – Dies d’Indústria. Uns dies dedicats a presentar els seus projectes davant de productores i distribuïdores i a crear vincles, materialitzar els projectes i enfortir la presència de les cineastes a la indústria. En les últimes 5 edicions, les productores i distribuïdores assistents al pitch han participat en més del 50% dels projectes seleccionats.

Acció Curts és pitch.

Acció Curts ressona amb tu? Consulta les bases del programa aquí i inscriu-te a través del formulari.

Convocatòria oberta del 26 de febrer al 2 d’abril de 2024.

Tags: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix