“Hem de col·laborar per a un cinema on els feminismes siguin el veritable motor del canvi”

setembre 29, 2020 7:49 am

Premi Pepón Coromina Dones Visuals Feminismes

Published by Leave your thoughts

Dones Visuals recull la menció especial del jurat del Premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema Català

El passat 15 de setembre es va celebrar l’acte de lliurament del Premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema Català en un acte que malgrat les mesures de seguretat per la COVID-19, va ser acollidor i familiar.

Yolanda Olmos i Miriam Porté, directora i presidenta de Dones Visuals respectivament, van recollir la Menció especial del Jurat del 7è Premi Pepón coromina de l’Acadèmia del Cinema Català per a Dones Visuals. Reproduïm aquí les paraules que van dir:

Recollim amb entusiasme la menció del jurat del 7è Premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema Català, un gest de suport a Dones Visuals i a la tasca transformadora que portem a terme. Sense dubte, no la podríem tirar endavant sense el convenciment de tot el sector audiovisual.

Aquest reconeixement avala la voluntat de la Junta de l’Acadèmia de treballar per un audiovisual igualitari on quedi reflectida la perspectiva de les dones.

Aquesta menció enforteix els vincles amb les professionals i els professionals de l’audiovisual català i també amb l’Acadèmia, amb qui hem de col·laborar per a un cinema on els feminismes siguin el veritable motor del canvi.

Només així construirem un futur de l’audiovisual en equilibri, divers i realment enfortit.

També volem felicitar sincerament a Lluís Miñarro per aquest premi tan merescut, un productor d’autoria i valent, un director atrevit, que ha fet realitat una llista imprescindible de pel·lícules extraordinàries. Moltes felicitats!

Agraïm especialment el jurat format per Valérie Delpierre, Nausicaa Bonnin, Raül Fernández, Isaki Lacuesta i Ariadna Ribas, per aquesta menció. 

Volem agrair a les administracions públiques que ens donen suport: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i aquelles entitats, festivals i empreses que ens fan costat en les nostres accions.

Tot aquest esforç i suport ha de convertir-se en una transformació real del nostre cinema. Si no, el cinema català serà incomplet, esbiaixat i injust.

Les 383 sòcies de Dones Visuals seguirem treballant en aquest compromís, i us demanen fer-ho conjuntament. Moltes gràcies.”

Premi Pepón Coromina 2020
Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix