Escoltar com a primer pas: Propostes del grup de treball per a la diversitat de Dones Visuals.

juny 25, 2020 5:22 pm

grup de treball per a la diversitat de Dones Visuals

Published by Leave your thoughts

El grup de treball per a la diversitat de Dones Visuals és un espai de diàleg on ens documentem, escoltem i col·laborem amb altres entitats perquè totes les dones se sentin representades i apel·lades a participar en les nostres accions i a formar part de l’associació. L’objectiu és promoure la diversitat tant de mirades de dones com dels projectes sobre persones socialment i històricament invisibilitzades, sigui per condició de gènere, identitat sexual, raça, origen, ètnia o per discapacitat funcional i/o neurològica. 

Dones Visuals ens hauria de representar a totes, però actualment no ho fa, per això l’ànim d’aquest grup és treballar per revertir aquesta situació no solament dins la nostra associació, sino dins del sector audiovisual. El grup de treball per a la diversitat és un espai on reflexionem i treballem per identificar allò que hem de millorar, cerquem informació i atenem a veus que enriqueixen la manera de veure el món. 

Hem incorporat propostes per afavorir la participació de dones diverses en el nostre Pla d’Acció i també per dotar d’eines a les creadores per abordar la diversitat aproximant-nos a tots els punts de vista i realitats. Aquestes propostes ja s’estan aplicant a Acció Curts i Acció Viver, i formaran part també de la novetat d’aquest any per a les professionals de l’audiovisual: Acció Producció. 

A més, som conscients que per conèixer la pluralitat real del nostre àmbit necessitem dades que donin suport als nostres moviments, per això estem reunint les dades oficials que existeixen, així com reclamant a la indústria i a l’administració pública aquelles que ni tan sols existeixen i cal generar. Aquesta tasca és transversal a la feina que es fa a Acció Estudi

Al llarg d’aquests mesos de treball, una part del material de recerca per a la reflexió que hem consultat ha estat a través d’organitzacions, entitats i mitjans que treballen per la diversitat o formats per col·lectius històricament invisibilitzats. Estar atentes als continguts que proposen a les seves xarxes i mitjans, llegir i parlar amb aquests col·lectius és el que fa possible que puguem seguir treballant. 

Creiem que és imprescindible escoltar i reflexionar amb elles i és per això que volem compartir amb vosaltres els seus enllaços, perquè pugueu escoltar directament el que proposen i documenten. Qualsevol proposta per ampliar aquesta llista serà benvinguda.

[Si voleu formar part del grup de treball per a la diversitat escriviu-nos a info@donesvisuals.cat]

Afrofeminas

Colectivo Afrofeminista

Tinta Negra

The Black View

Africadoolu

Radio Africa Magazine

Black Barcelona Colectivo

Catàrsia

Pikara Magazine

Brigitte Vasallo 

Parole de Queer

Trans Laboral

Doce miradas

Diversorium

Festival Simbiòtic

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix