Dones Visuals al Parlament de Catalunya

setembre 13, 2021 3:33 pm

Published by Leave your thoughts

El passat dos d’agost #DonesVisuals vam intervenir davant la comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquesta no era la primera vegada que érem convidades al parlament i el que vam reclamar, no és nou. És el mateix que demanem des de 2017, quan vam crear #DonesVisuals:

La responsabilitat de generar un imaginari col·lectiu que ens representi a totes. Més diversitat i més paritat!

L’any 2017 a Catalunya hi havia un 64% de dones a l’educació superior en audiovisual, però només un 16% lideraven projectes a la indústria.
Avui, aquell 16% és un 26%. Però és molt poc. Només un 2,3% d’augment anual.
Si tenim en compte tots els rols i no solament el lideratge en cinematografia, l’augment anual de la presència de les dones al sector audiovisual és només de l’1%. Per tant, haurem d’esperar al 2044 perquè aquest 26% actual de mitjana de directores, guionistes i productores arribi al 50%, i amb aquest ritme una cineasta afrodescendent ho aconseguirà el 2094, per posar només un exemple d’un col·lectiu minoritzat.

Aquestes son les mesures urgents que vam proposar:

  • Inclusió, com a mínim, d’una persona experta en el disseny d’aquestes mesures i que estigui en permanent contacte amb les associacions i entitats feministes del sector (vam posar l’exemple del Cap de Diversitat del BFI).
  • Distribució equilibrada dels fons per a la producció de continguts tenint en compte la perspectiva de gènere i les diversitats.
  • Que es posin els mecanismes necessaris per fer un estudi complet de la representació i la representativitat en les produccions de la Corporació, tant en termes de perspectiva de gènere com d’interseccionalitat.
  • Demanem a partir d’ara un diàleg constant amb els òrgans de govern de la corporació, així com amb aquesta comissió per poder treballar les propostes concretes derivades d’aquestes grans línies estratègiques que plantegem.

Aquí podeu veure tota la compareixença a partir del minut 3:32.

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix