Arxipèlag · Nova convocatòria + taller de creació

setembre 28, 2023 10:30 am

Published by Leave your thoughts

El Projecte Arxipèlag va néixer l’any 2017, en el context de la celebració de la 25a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB). Aquesta proposta, que durant els primers anys es va centrar en una convocatòria de creació, s’ha anat ampliant amb activitats com ara el laboratori de creació al Centre d’Arts Santa Mònica, l’exposició virtual Rutes del desig, o altres projeccions i sessions.

Des del 2020 coorganitzem amb la Mostra Internacional De Films de Dones aquest projecte amb la finalitat d’enfortir els espais de gaudi cinèfilvisionat col·lectiu i co-creació, així com de celebrar la comunitat fílmica femenina de la ciutat de Barcelona.

Us compartim la informació de la convocatòria i les sessions d’aquesta edició.

Convocatòria

Convocatòria oberta del 14 de setembre al 14 d’octubre

Projecte Arxipèlag 2023 convida a cineastes, crítiques, artistes visuals i al·lucinades del cinema en general a retre homenatge a les cineastes que formen part dels seus imaginaris.

A través de la creació d’una peça artística podran establir un diàleg cinematogràfic amb qualsevol de les directores de cinema que, per la seva sensibilitat, originalitat, enginy o idiosincràsia, els hi resultin inspiradores.

Les peces entraran a formar part de la instal·lació virtual que des de 2017 celebra el cinema fet per dones, fent emergir les passarel·les submarines que recorren els imaginaris fílmics femenins. A més, es projectarà una selecció de peces en una sessió especial que tindrà lloc al Zumzeig Cinecooperativa.

Consulta les bases i el procés d’inscripció aquí.

Taller · Ni les primeres, ni les úniques, ni les últimes: inventem genealogies lesbofeministes

El col·lectiu La SAL (Suport i Autonomia Lesbofeminista) proposa aquest taller de creació per donar resposta a diverses inquietuds: quines han estat les representacions, invisibilitats, insinuacions lesbianes a l’audiovisual? Quin és el nexe entre la necessitat de conèixer la genealogia col·lectiva lesbofeminista i la necessitat de reconèixer-nos i tenir referents? Aquest taller té per objectiu la creació de genealogies lesbofeministes futures utilitzant, com a punt de partida, diverses produccions audiovisuals i objectes d’arxiu per investigar, pensar i imaginar plegades al voltant de la qüestió: com volem ser recordades?

La inscripció està oberta fins al 10 d’octubre, l’activitat és gratuïta i l’aforament és limitat.

Consulta tota la informació aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix