#AccióProducció · Mentories, acompanyament i processos

juliol 21, 2022 2:08 pm

Published by Leave your thoughts

ACCIÓPRODUCCIÓ es construeix sobre alguns dels conceptes de l’economia feminista com posar en valor la col·laboració enfront de la competitivitat, la cura contra la velocitat i l’eficiència, la integritat enfront de l’ego, la comunicació contra la dominació, l’honestedat contra la meritocràcia, la generositat enfront de la falta de responsabilitat i la importància del grup, la interdependència i la transversalitat contra la jerarquia. També posa el focus en el repte de mantenir l’equilibri en una professió altament estressant i qüestiona certes pràctiques fins avui silenciades, com l’abús de poder. Vol ser un espai on compartir processos i coneixements, on imaginar noves pràctiques i on reivindicar el dubte.

Per aquest motiu, el seguiment constant i les sessions amb les mentores prenen una importància molt rellevant en tot el procés.

Àngels Masclans és la mentora d’#AccióProducció. Fins el 2020, Àngels Masclans va treballar com a productora delegada d’Oberon Cinematogràfica, en projectes com La hija de un ladrón, de Belén Funes; Petra, de Jaime Rosales; Vida privada, minisèrie dirigida per Sílvia Munt; El elegido i Volverás, d’Antonio Chavarrías; La teta asustada i Madeinusa, de Claudia Llosa; Elisa K, de Judith Colell i Jordi Cadena; entre altres. Ha participat com a productora associada a la pel·lícula Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i com a productora executiva prepara el seu nou projecte, Morlaix, que produeix Fresdeval Films. Recentment, ha coordinat la distribució de Sis dies corrents, de Neus Ballús, produïda per Distinto Films. I actualment es troba desenvolupant, des del segell Dos Soles Media, l’òpera prima de Iván Morales, Esmorza amb mique coprodueix amb Distinto Films i Weekend, i La unión, el debut en el llargmetratge de Cordelia Alegre. Ha estat mentora d’Acció Producció 2021, de Dones Visuals, i forma part de l’equip de col·laboradors del Màster de Producció i Distribució Cinematogràfica (EPAC) que dirigeix Paco Poch. És membre de la Junta de Proficció i de l’Acadèmia del Cinema Català.

Dins de les sessions també s’organitzen mentories sobre temes específics, com, per exemple, la mentoria sobre diversitat i feminismes que du a terme Marta Selva. Selva ha estat fundadora codirectora de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i també responsable de continguts de la cooperativa Drac Màgic. Ha col·laborat en diversos mitjans com a crítica cinematogràfica i analista política, i és autora de diversos estudis sobre les relacions entre pedagogia, cultura i cinema, sobre anàlisi fílmica i dels mitjans de comunicació, televisió i publicitat. Ha estat docent a diverses universitats (UOC, URV, UPF i UAB) i imparteix actualment el mòdul de «Documental feminista» al màster de Documental Creatiu de la UAB. Entre les seves publicacions recents, destaca el llibre coescrit amb Anna Solà, Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (2022).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix