Imatge del perfil de Toti Baches

Toti Baches

Directora

DESCRIPCIÓ

Directora i editora amb gairebé 20 anys d’experiència. Llicenciada en Fil.lologia Espanyola i italiana i Ciències dels Mitjans de Comunicació per la Universitat d’Hamburg. Treballa al departament d’informatius de la cadena privada RTL als estudis d’Hamburg.

Las joyas de la calle, 2010, sobre les seves veïnes transexuals veneçolanes a Sankt Pauli, Hamburg, és el seu primer documental i va inaugurar el Festival de cine y derechos humanos de San Sebastián. “Las Joyas” va estar més de sis mesos programada al cinema Abaton d’Hamburg i encara ara es projecta de tant en tant a sales o locals de Catalunya i Hamburg. Una part de la financiació de Las joyas de la calle va córrer a càrrec del Departament de Cultura de la ciutat d’Hamburg.

El cel a tocar, 2017, sobre la primera colla castellera a Alemanya, explica de manera autobiogràfica com la Toti va poder passar-li a la seva filla nascuda a Alemanya la cultura i la llengua catalanes i molts valors típics dels castellers però clarament universals, a través de la colla castellera els Xiquets de l’Alster, de la que les dues eren membres. El cel a tocar va rebre el premi al millor documental a Festival de Cinema de Santiago del Estero, Argentina i s’ha projectat en nombrosos festivals d’arreu del món i a centres culturals de Catalunya i Alemanya. Una part de la financiació de El cel a tocar va córrer a càrrec del Departament de Cultura de la ciutat d’Hamburg.

Red Cunt | reconsidering periods, sobre els tabús al voltant de la menstruació, està a punt d’estrenar-se i és el primer documental que fa la Toti amb elements de ficció. Una bona part de les escenes de Red Cunt són animades. Propera estrena a cinemes d’Hamburg, Berlin, Kiel, Barcelona i Lleida probablement aquesta tardor.

Ara per ara la directora està treballant en Hot Cunt | reconsidering pleasure, sobre els tabús al voltant de la masturbació femenina.

Tant l’estret contacte que manté la Toti amb Catalunya, és de Lleida, com el barri de Sankt Pauli a Hamburg, on hi viu, juguen un paper molt important en la filmografia de la directora.

La Toti Baches ha subtitulat nombroses pel.lícules documentals i participa regularment com a montadora en altres projectes de televisió i/o documentals.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL