Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

La Sonia Pavón Roig és una directora, realitzadora i ajudant de direcció resident a Barcelona.

Graduada en Comunicació Audiovisual per l’Universitat Autònoma de Barcelona (promoció de 2011-2015), on comença a participar en rodatges de baix pressupost i co-dirigeix el curtmetratge “El Salto”. Els dos anys posteriors als seus estudis universitaris els dedica a desenvolupar dos curtmetratges documentals: el primer durant un viatge de varis mesos per Alemanya, i amb el que reflexiona sobre el concepte “llar”; el segon, durant l’estiu del 2017, on posa sobre la taula temes com l’austeritat, el rebuig del capitalisme i la connexió amb la natura.

Cursa el Master de Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema de Barcelona (promoció 2017-2018) i escriu i dirigeix la seva opera prima “Quan ens estimem”. Aquest curtmetratge va ser un dels dos sel·leccionats per ser subvencionat per l’escola, es va estrenar als Cinemes Girona de Barcelona i va ser sel·leccionat i exhibit a la V Mostra de Cinema Feminista, organitzada per la Colectiva Malva (Brasil).

A l’escola de cinema també es forma com ajudant de direcció, i ràpidament comença a treballar activament dins el departament d’ajudantia de direcció en series i llargmetratges de ficció, destacant títols com “Les de l’Hoquei” (TV3), “Merlí: Sapere Aude” (Movistar+), “Los Herederos de la Tierra” (Netflix), “L’última nit del karaoke” (TV3), “Las de la última fila” (Netflix) i “Rich Flu” (en procés de postproducció).

Tot i dedicar-se principalment a l’ajudantia de direcció, no deixa de dur a terme projectes propis com a directora. Al 2020 escriu i dirigeix el curtmetratge “Una historia de amor” i actualment es troba en procés d’escriptura d’un nou curtmetratge i el seu primer llargmetratge.

La Sonia Pavón Roig creu en el cinema com una eina per transmetre i construir, i intenta carregar els seus projectes de crítica social, sempre des d’una mirada feminista i amb la intenció de despertar emocions que ens facin pensar, deconstruir i avançar.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL