Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Sarai Rua (Barcelona), 1985. Fotògrafa, realitzadora, especialitzada en la creació audiovisual de temàtica social; lligada al documental, però molt interessada en les seves fronteres amb la ficció i les noves narratives digitals. Llicenciada en Belles Arts (UB), Graduada en Fotografia (IEFC) i Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu (UAB).

Ha dirigit els curtmetratges documentals ‘PH UT SUT, història d’una realitat obviada‘ (9’54’’min / Barcelona / 2012-2013), realitzat a Barcelona al llarg de 2 anys; on experimenta amb la combinació del llenguatge fotogràfic i el llenguatge audiovisual. Aquest treball és premiat en tots dos formats al Premi Clic de Fotoperiodisme Jove 2013. És escollit Finalista al Premi ANI PIX PALACE dins el Festival Visa Pour l’Image de Perpinyà del següent any, 2014 així com projectat al Lumix Festival For Young Photojournalism (Hanover, Alemanya 2014).

Vinculat a aquest primer treball, dirigeix ‘Waly‘ (7’35’’min / Barcelona / 2013), on mostra el retrat d’un malià vingut a Barcelona gairebé des que l’autora hi va néixer, i on finalment en surt retratada una societat incapaç d’acollir-lo.

És finalista del Premi Revela Internacional de Fotografia 2014  formant part del col·lectiu fotogràfic Groundpress, amb qui posteriorment co-dirigeix i co-produeix el curtmetratge documental ‘La Huelga de las escaleras’ (10’37’’min / Barcelona / 2015).

Com a col·laboradora de La Directa i membre de l’Agència UO, junt amb Anmorsígol i Bart Grugeon realitza el documental ‘El primer dia d’octubre’ (37’05’’ / Barcelona / 2017), documental que acumula ja més de 600.000 visualitzacions a la xarxa.

Recentment, ha participat com a co-guionista i directora de fotografia al curtmetratge ‘Entre raíles’ (24’04” / Barcelona / 2018), un documental d’entrevistes, cru i sense artificis, sobre l’ofici de maquinista de tren i metro i sobre el que suposa l’atropellament involuntari de persones a les vies. Aquest treball ha estat seleccionat a nivell nacional al Festival Zinebi, Mecal PRO, Festival de Cine de Gijón, Festival de Màlaga, L’Alternativa, FIC Verín, i a nivell internacional al Catalan Film Festival d’Edinburgh & Glasgow (Escòcia 2019) i al SSFF Asia 2020 (Tokio, Japó). Ha estat guardonat amb el Gran Premi del Cinema Espanyol al Festival ZINEBI (Bilbao, 2018), i el Premi del Públic al Festival MECAL (Barcelona, 2019), Millor curtmetratge Documental al Festival Som Cinema (Lleida, 2019), així com seleccionat al Shortcat 2019 – Catalan Films & TV. Ha estat també projectat al programa DOC’S de Betevé en dues ocasions.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL