Imatge del perfil de Roser Aguilar

Roser Aguilar

Directora | Docència | Guionista

DESCRIPCIÓ

Directora… però també guionista i professora.

 

Nascuda a Barcelona, després d’estudiar Periodisme, es va graduar a la primera promoció de l’ESCAC, en l’especialitat de Direcció. Amb una llarga experiència en el món del curtmetratge, va dirigir El llimoner (1997) i Cuando te encontré (1999) a l’escola de cinema i ben aviat va començar el seu periple de festivals.

 

Al 2007 i de la mà d’Escándalo Films van posar en marxa el primer llargmetratge del programa Òpera Prima de l’ESCAC. Lo mejor de mí, va recollir una vintena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaca el Premi a Millor Pel·lícula segons la crítica independent i el Lleopard d’argent per la Millor Actriu del Festival Internacional de Locarno (Suïssa) per Marian Álvarez. La pel·lícula va rebre molt bon tracte tant per part de la crítica i una molt bon acollida per part del públic.

 

Posteriorment, Roser Aguilar va seguir vinculada amb el gènere del curtmetratge i va filmar l’encàrrec Clara no lo esperaba (2009) i va signar el curtmetratge Ahora no puedo (2011) amb el que va recollir més de trenta premis, entre ells el premi Gaudí al millor curtmetratge, al 2012.

 

Al 2017, va finalitzar el seu segon llargmetratge Brava, gràcies al suport de TVC i de programes i ajuts com SOURCES2, MEDIA, ICAA, ICEC i l’ IVAC. La pel·lícula es va presentar a la Secció Oficial del Festival de Málaga del 2017 i va ser seleccionat a diversos festivals com el Festival Nuevo Cine Latinoamericano de La Habana (Cuba) i el 33 Festival Internacional de Cine de Guadalajara Film Festival (México).

 

Durant tot aquest temps, la Roser ha seguit formant-se amb J. Jordà, J. J. Campanella, B. McAndrew, G. Auer, J. Daulte, entre d’altres, i és professora de direcció a l’ESCAC des del 1999. També ha treballat com a docent de guió, d’interpretació i de direcció d’actors al Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM i darrerament a la Universitat Pompeu Fabra. I ha estat mentora de Direcció a l’Acció Viver de DONES VISUALS.

Com a guionista ha treballat en diversos projectes documentals i de ficció i com a directora en diferents àmbits: publicitat, videoclips i documentals.

Al 2019 ha començat la seva tasca com directora de Madres, la nova sèrie d’Alea Media i Mediaset per a Telecinco.

 

 

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL