Imatge del perfil de Raquel Marques

Raquel Marques

Directora | Docència | Gestió Cultural

DESCRIPCIÓ

Com a cineasta, centra el seu treball en la no-ficció. Com a docent, s’ha especialitzat en pedagogia de la imatge i educació cinematogràfica des d’una perspectiva feminista. És autora de Tiempos de Deseo (2020) amb estrena a L´Alternativa i Doclisboa i premiat en Alcances, Festival de Cinema Documental; Arreta (2016), co-dirigit amb María Zafra, que va rebre el premi “Lesbianisme i Gènere”  al Festival Zinegoak, després de ser programat en diferents festivals; A Casa que eu quero (2010), co-dirigit amb Joana Frazão i produït per Terratreme Filmes.

Així mateix, va realitzar diversos curtmetratges, entre els quals destaca Mai abans (2020), co-realitzat amb Blanca Matò; Vecines, una creació col·lectiva de Laboratorio Reversible (2017). És autora de les peces Mãe (2022),  Miedo (2020), Devenir (2019) i Esa cosa incontrolable que és el tiempo (2016) creadas per al projecte “Arxipèlag” de la Mostra Internacional de Films de Dones.

Actualment, és co-responsable de l’equip de projectes educatius de Drac Màgic, una cooperativa dedicada a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual.
Sòcia fundadora de l´associació d´experimentació cinematogràfica en cinema analógico, “Laboratorio Reversible” (Barcelona 2014-2019).

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL