Imatge del perfil de Raquel Marques

Raquel Marques

Actriu | Actriu | Directora |

DESCRIPCIÓ

Com a cineasta, centra el seu treball en la no-ficció. És autora de Tiempos de Deseo (2020) amb estrena a L´Alternativa i Doclisboa i premiat en Alcances, Festival de Cinema Documental; Arreta (2016), co-dirigit amb María Zafra, que va rebre el premi “Lesbianisme i Gènere” en el Festival Zinegoak, després de ser programat en diferents festivals; A Casa que eu quero (2010), co-dirigit amb Joana Frazão i produït per Terratreme Filmes.

Així mateix, va realitzar diversos curtmetratges, entre els quals destaca Mai abans (2020), co-realitzat amb Blanca Matò; Vecines, una creació col·lectiva de Laboratorio Reversible (2017). És autora de les peces Miedo (2020), Devenir (2019) i Esa cosa incontrolable que és el tiempo (2016) creadas per al projecte “Arxipèlag” de la Mostra Internacional de Films de Dones.

Des del 2010, s´ha especialitzat en pedagogia de la imatge i en educació cinematogràfica des d´una perspectiva feminista. Actualment, és co-responsable de l´equip de projectes educatius de Drac Màgic, una cooperativa dedicada a l´estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual.
Sòcia fundadora de l´associació d´experimentació cinematogràfica en cinema analógico, “Laboratorio Reversible” (Barcelona 2014-2019).

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL