Imatge del perfil de Neus Ràfols

Neus Ràfols Garcia

Directora | Guionista

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Viatge professional i humà per les geografies de la condició humana amb el documental i el periodisme.

Quatre pinzellades:

Directora i guionista d’un ventall divers de documentals creatius i de reportatges periodístics.

Entre aquests destaca el seu darrer documental “Cartes a la presó: finestres entre murs” de Maragda Mediàtica, que dirigeix amb Adolfo Estrada, i en fa el guió. Aquest migmetratge rep la menció honorífica el 2021 al Millor Migmetratge al Festival Internacional de Cine de Drets Humans de Sucre (Bolívia) i és seleccionat el 2023 al Spotlight on Academics Festival d’Ontario (Canadà).

Dirigeix i n’és autora del guió del documental “Montserrat Roig: l’hora violeta”: una co-producció de Wonkafilms amb Televisió de Catalunya i RTVE.

Va ser codirectora i coguionista del documental «El barri s’ha de defensar» de Maragda Produccions (2014) juntament amb Cristina Mora; pel·lícula estrenada a la Filmoteca de Catalunya dins la 22a Mostra de Films de Dones de Barcelona.

Igualment, amb la periodista Yadira Hidalgo, co-dirigeix el documental «Los Niños de Morelia: el retorno olvidado» de la productora Metrocurt (2005).

És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster de Periodisme Avançat BCNY (Universitat de Barcelona-Columbia University) i d’Estudis Llatinoamericans a la Universidad Autónoma del Estado de México.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL