Imatge del perfil de Neus Marmol

Neus Mármol

Directora | Guionista | Redactora

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Després de diversos anys col·laborant amb diversos mitjans com El Periódico de Catalunya, Código Nuevo i la xarxa de periòdics locals Línia (grup Comunicació21), on durant 5 anys vaig desenvolupar la tasca de cap de redacció de diverses àrees, vaig decidir centrar la meva carrera professional en l’àmbit del documental (direcció, guió i investigació periodística, principalment).

Com a freelance, faig col·laboracions relacionades amb la investigació periodística, guió de documental i la redacció. He treballat com a redactora a la segona temporada de La ciencia de la salud de La2 de TVE amb Benecé Produccions, a El último día (sèrie documental per a Discovery+) amb Goroka i com a documentalista i guonista al podcast de CatRàdio Temps Mort, sobre les dones internes a la presó de Wad-Ras. També he col·laborat com a documentalista per a Justin Webster Productions i Primo Content.

Dirigeixo i guionitzo el documental A fogueira (Latituds, TVE), sobre dones activistes contra la violència de gènere i en lluita pels drets sexuals i reproductius a Moçambic amb Boogaloo Films. Actualment formo part de l’equip del documental dirigit per Isabel Coixet, Sostre Groc, sobre el cas d’abusos sexuals a l’Aula de Teatre de Lleida.

També desenvolupo projectes personals. El 2016 vaig guionitzar i em vaig encarregar de la documentació periodística i la producció sobre el terreny del documental Essence du Bénin, una pel·lícula sobre el tràfic il·legal de benzina entre Nigèria i Benín, coproduïda i emesa per TV3 (30 minuts). També he publicat reportatges sobre el mateix tema en diaris i mitjans digitals com Revista 5W, El País, Diari ARA, Gara i Time Lightbox.

He treballat com a periodista i productora a Bonobo Films, on, entre altres, he desenvolupat tasques d’investigació i producció sobre el terreny del documental Better in Beirut Than in Paris (en fase d’edició i en coproducció amb TV3 – Sense Ficció).

Actualment, estic desenvolupant un nou projecte documental com a directora i guionista sobre la primera periodista de guerra de TVE i pionera del feminisme, Carmen Sarmiento. Alhora, codirigeixo i coguionitzo el documental The Emerald Spell juntament amb Arianna Giménez. Es tracta d’una pel·lícula sobre la zona minera de maragdes de l’Occident de Boyacá, a Colòmbia, on la irrupció de la primera empresa multinacional a l’àrea i la nova regulació del sector estan sent un focus de tensió perquè aparta la població local del seu únic mitjà de subsistència: el “rebusque” de petites pedres verdes.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL