Imatge del perfil de Mireia Rey

Mireia Rey

Actriu | Directora | Guionista

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

En el cinema he treballat com a actriu a les ordres d’Alejandro Amenábar a la seva última pel·lícula Mientras dure la Guerra així com amb joves directors amb molta projecció com Marcel Barrena, al seu primer llargmetratge de ficció 100 metros o Román Parrado a la TV movie Èxode. També interpreto un personatge de repartiment a La Filla d’Algú, produït per ESCAC Films i guanyador del premi Movistar + al millor llargmetratge al ZonaZine del Festival de Màlaga. Vaig participar al curtmetratge La Octava Dimensión, escrit i dirigit per Kike Maíllo, que va inaugurar el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2018. Properament treballaré al curtmetratge Balthazar de la cineasta australiana, múltiples vegades guardonada, Brietta Hague. Vaig rebre el premi a millor actriu juntament amb les seves companyes de repartiment al Certamen Premis Oriana 2018 per la meva feina a Tribu, de Sergi Merchán.

En televisió he format part del repartiment de la sèrie Benvinguts a la Família emesa per TV3 i Netflix, de la sèrie alemanya Der Barcelona Krimi dirigida per l’oscaritzat Jochen Alexander Freydank (Toyland), i també d’algunes sèries nacionals com ara Centro Médico , Com si fos Ahir o La Riera. Estan pendents d’estrena alguns dels meus últims treballs: a la sèrie Madres (Juana Macías, Roser Aguilar… de Tele 5) i la minisèrie La Fossa dirigida per Agustí Vila. El pilot de sèrie La Liberaria que coprotagonitzo va rebre el premi del públic al Festival de Màlaga en el context del Showcase de Pilots de Ficció. Finalment, he participat en diferents curtmetratges de directors i directores emergents com ara Tribu, Por siempre jamás, La Distancia Desconocida… algún dels quals han estat seleccionats per festivals de tot el món.

Combino els meus projectes audiovisuals amb el teatre, on a més d´actriu sóc directora d´escena i dramaturga. He participat a diversos festivals com ara el Festival Temporada Alta de Girona, l’Stripart BCN … La peça Flores Secas, escrita per mí, ha obtingut diversos guardons a millor obra teatral després de girar per de diferents festivals nacionals. Des de sempre m´han inquietat l’escriptura i la direcció. El meu últim projecte de creació ha estat l’adaptació teatral de la novel·la Últimas tardes con Teresa de Juan Marsé, un encàrrec de BCN Cultura, representada en el context de Sant Jordi.

No obstant, el meu primer contacte amb  la creació de ficció va ser en el món de l´audiovisual ja que vaig estudiar Comunicació Audiovisual a Blanquerna-Universitat Ramón Llull i més tard cinema a UCLA. Vaig dirigir alguns curtmetratges tant a Barcelona com a Los Angeles. Gairebé tots de ficció i un documental de curta durada. També vaig treballar en la indústria als departaments de direcció d´art i producció. A l´actualitat no descarto la idea de tornar a tirar endavant algún projecte audiovisual darrera de les càmeres, possiblement com a directora, ja que m´interessa moltíssim. Actualment, combino feines com a actriu amb la traducció d´una obra teatral i l´escriptura del tractament del què podria ser el guió d´un pilot de sèrie.

Em considero una persona molt inquieta i curiosa i m´agrada estar en contacte amb creadores i creadors amb diferents universos. M´interessa descobrir-los i possiblement participar d´ells.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL