Imatge del perfil de Mercè Rovira Brú

Mercè Rovira Brú

Actriu | Coach d'interpretació | Docència

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Llicenciada en Art Dramàtic a l’IT de Barcelona on també realitza el Postgrau “Actors i guionistes per l’audiovisual”.  Entrenament com actriu a la Sala Beckett de Barcelona i al Teatre de la Abadia de Madrid, on resideix 5 anys i on estudia el Postgrau “Teatre i Psicologia” a Isep. Interessada en el documental es forma amb el director Patricio Guzmán, dirigint “Viatge a Amèrica” i “El cor és el meu ritme”. Amb Moviedron realitza un Taller de guió de ficció  i direcció de curtmetratges, escrivint i dirigint “Â la vie”.

Ha intervingut darrerament  a la serie “Alma” de Sergio G. Sánchez i a “The Alienist”, Angel of Darkness, de la Productora Paramount, ambdues produccions de Netflix i també participa a la serie “Pioneras”, recentment estrenada a Moviestar+.

Com actriu de teatre funda la Companyia Hummus amb artistes de diverses disciplines i nacionalitats,  estrenant “Síndrome Guy de Maupassant”.  A partir d’una notícia al diari on veu que es rodarà “LIBERTARIAS” es presenta a Madrid on aconsegueix fer el casting i participar en la pel.licula de Vicente Aranda, un somni fet realitat, primera pel.lícula… rodar és màgic!!

Descobreix la poesía de Joan Brossa i amb “Rovira, Feliu i Cía.” porten l’espectàcle “Brossa als ulls” arreu de Catalunya, Madrid i són convidades a la Universitat de Praga. Amb “DALIrium” guanyen el Premi Castell de Quermançó, espectàcle que inaugura l’any Dalí.  Actúa al Teatre Nacional de Catalunya amb “Les tres germanes”  i a “Faust. 3.0”, espectàcle de text de La fura dels Baus, realitzant una Gira Internacional durant un any. Més somnis fets realitat.

A la televisó co-protagonitza el capítol “Sagitari” dirigit per Isabel Gardela de la sèrie “Sota el signe de…” i participa a diverses sèries de tv a nivell estatal; A “Llàgrima de sang” intepreta un personatge fixe durant 2 temporades; Amb el director Jesús Font, fa un doble paper coprotagonista a la Telemovie “Temps Afegit”; Protagonitza amb Xavi Lite, el curt nominat als Premis Goya “La mirada obliqua” dirigit per Jesús Monllaó amb qui rodarà més endevant la pel.licula “Fill de Cain”, amb José Coronado i David Solans,  on Mercè Rovira, a part d’interpretar el personatge de Patricia, fa l’entrenament dels actors joves.  Aquesta tasca de acting coach la porta a terme també a les series “Vallterra”, “Laberint de Passions”, a la pel.licula “Formentera Lady” i al curt La mala fe”.

Directora dels espectàcles “Homes” de Sergi Belbel i “Roig i Capmany” a l’aula de teatre de la Universitat Rovira i Virgili. Dirigeix durant 5 anys el Taller de teatre amb alumnes de diversitat intelectual de Bogatell presentant obres de creació col.lectiva. I un altre desig acomplert un voluntariat a Nicaragua amb un Taller de “Teatre i Empoderament”  per adolescents a la illa de Solentiname.

Teatre a Madrid amb Curtidores- Fernando Arrabal i a Barcelona 2020 ha fet temporada a Barcelona amb “Equus” de Peter Shaffer.

El seu darrer monòleg és “Aspàsia, mestra d’oratòria”, inspirat en la dona que va nèixer a Milet, va apendre filosofia, poesía, retòrica i oratòria i va viure al Segle d’or de Atenes.

En l’actualitat escriu el curtmetratge “Iulia” basat en un personatge històric del qual ja ha escrit i interpretat la versió teatral.

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL