Imatge del perfil de Marta Armengou Escala

Marta Armengou Escala

Redactora | Productora | Programadora

DESCRIPCIÓ

Sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i tinc 25 anys d’experiència treballant en l’àmbit de la cultura en general i del cinema en particular. Durant 13 anys, vaig ser la directora, productora i redactora del programa de cinema ‘La Cartellera’ de Betevé, que apropava l’actualitat cinematogràfica de Barcelona, el circuit comercial i els festivals, així com totes les activitats relacionades amb el món del cinema a la ciutat. De 2020 a 2022 vaig formar part del comitè de programació del Festival DocsBarcelona, fent els visionats i la selecció dels títols que havien de configurar les diferents seccions competitives.

Actualment, sóc la responsable de la creació, el guió i conducció de ‘Viatge a Júpiter’, el pòdcast de la Filmoteca de Catalunya, que ofereix una selecció del més destacat de tot allò que ha passat i que passarà a la Filmoteca de Catalunya.

Treballo com a freelance per a diferents publicacions culturals o especialitzades en cinema en diferents mitjans de comunicació, com per exemple, fent articles per ‘Cultura Revista Sgae’, una publicació digital de tendències musicals i audiovisuals; com a tertuliana a ‘La Finestra Indiscreta’ de Catalunya Ràdio, un programa de referència del cinema i els audiovisuals de Catalunya dirigit per Àlex Gorina, o de responsable de la secció de cinema al pòdcast ‘Ja m’entens’ de temàtica LGTBIQ+, també a Catalunya Ràdio.

Participo puntualment com a conferenciant, presentadora i moderadora en esdeveniments cinematogràfics, així com en diversos premis de cinema d’organitzacions professionals i associacions de la crítica de Barcelona i Madrid. Vaig ser presidenta de l’ACCEC (l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) i soc membre de FIPRESCI (Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica) i de Dones Visuals. Durant cinc anys vaig ser Cap de Cultura dels Informatius de Localia TV. He exercit de redactora en diverses publicacions i de realitzadora i guionista de programes per a TVC o La2.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL