Imatge del perfil de Mariona Guiu

Mariona Guiu

DESCRIPCIÓ

(Barcelona, 1980)

Nascuda a Barcelona és realitzadora documental i multimedia. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, ha rebut formació en cinema i documental a la Escola Internacional de Cinema de San Antonio de los Baños a Cuba i al CES de Madrid,  així com formació continuada en tallers i seminaris a Barcelona, Madrid, Nova York i Melbourne, on ha viscut els últims 9 anys.

Al llarg de la seva carrera ha treballat per televisió, en documental i en mitjans online, i en els últims anys divideix el seu temps com a realitzadora i docent per la Universitat de Melbourne, i com a directora independent amb projectes a Espanya, Austràlia i Llatinoamèrica. Ha realitzat tallers audiovisuals per a nens i adolescents a Cuba i a Guatemala, i ha desenvolupat una formació específica d´storytelling per a organitzacions que imparteix en institucions governamentals i educatives a tot el territori australià.

Entre els seus treballs destaca ¨It started in the Sunderland¨ (2018), documental que viatja als anys universitaris d’una determinada generació a Melbourne; Singled [Out] (2017), codirigit i coproduït amb Ariadna Relea, el seu primer llarg documental que explora l’estigma de ser dona i soltera arreu del món, que es va estrenar en la Seminci de Valladolid.  “El último verano” (2016), curt documental ambientat en un taller audiovisual per a adolescents a l’Havana dels últims mesos de Fidel Castro; el curt documental “Las voces pequeñas”(2013) sobre la experiència d’un taller d’audiovisuals en una població indígena de Guatemala, resultat del premi ‘Documenta’ atorgat per la Fundació Telefónica i estrenat a Televisió Espanyola; i el multipremiat curt documental “Distancias” (2010) sobre la diàspora cubana a través de persones que van decidir quedar-se a la illa i no emigrar. En televisió destaca la direcció de la serie de biopics “Revelados” (2008) sobre promeses del cinema espanyol per a la cadena The Biography Channel.

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL